Αρχική Ειδήσεις Γουριώτισσα: «Διχάζουν» τα καζάνια με το βλάχικο φαγητό παραμονή της Παναγίας

Γουριώτισσα: «Διχάζουν» τα καζάνια με το βλάχικο φαγητό παραμονή της Παναγίας

0
Γουριώτισσα: «Διχάζουν» τα καζάνια με το βλάχικο φαγητό παραμονή της Παναγίας

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει στην μικρή τοπική κοινωνία της Γουριώτισσας Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, η απόφαση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας να μην τελεστεί θεία λειτουργία την ημέρα της Παναγίας, εξαιτίας του πανηγυριού της περιοχής, που προβλέπει παραδοσιακό γλέντι και βλάχικο φαγητό (μακαρονάδα με κρέας προβατίνας) σε καζάνια, την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

PLANET FOOD | Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει στην μικρή τοπική κοινωνία της Γουριώτισσας Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, η απόφαση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας να μην τελεστεί θεία λειτουργία την ημέρα της Παναγίας, εξαιτίας του πανηγυριού της περιοχής, που προβλέπει παραδοσιακό γλέντι και βλάχικο φαγητό (μακαρονάδα με κρέας προβατίνας) σε καζάνια, την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του patrastimes.gr, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και τις προηγούμενες χρονιές είχε εκφραστεί δυσφορία απ’ τη Μητρόπολη, αφού το βλάχικο γλέντι και το φαγοπότι, γίνεται ημέρα νηστείας. Ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι φέτος επρόκειτο να ληφθούν τόσο «δραστικά μέτρα» και να υπάρξει απόφαση σύμφωνα με την οποία δε θα τελεστεί θεία λειτουργία ανήμερα της Παναγίας! Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο χωριό, ενώ δύο δημότες με ανακοίνωση τους, καταφέρονται κατά της απόφασης που φέρεται να πήρε η Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κάνοντας λόγο για εκβιασμό. Σύμφωνα με την επιστολή, την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη στο σχετικό δημοσίευμα, «δυνατότητα να μεταφερθεί η εκδήλωση του πολιτιστικού Συλλόγου, όπως προτρέπει ο Μητροπολίτης, ανήμερα της Παναγίας(15/8), δεν υπάρχει, αφού οι συγχωριανοί μας την ίδια μέρα αναχωρούν, γιατί στις 16/8 εργάζονται!».

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!