Αρχική Ειδήσεις Η «γέφυρα» του μουσακά

Η «γέφυρα» του μουσακά

0
Η «γέφυρα» του μουσακά

PLANET FOOD | Σχολές Μαγειρικής από Ελλάδα και Β. Μακεδονία συναντήθηκαν στα Σκόπια

PLANET FOOD | Σχολές Μαγειρικής από Ελλάδα και Β. Μακεδονία συναντήθηκαν στα Σκόπια

Με αρχικό στόχο τη γνωριμία των δύο λαών μέσα από τον πολιτισμό τους, 100 νέοι από την Ελλάδα και 150 από τη Βόρεια Μακεδονία συναντήθηκαν προ ημερών στην πόλη των Σκοπίων. Απώτερος σκοπός σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρεμφερών κινήσεων είναι η δημιουργία διμερών γραφείων συνεργασίας νέων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, στο πρότυπο αντίστοιχων γραφείων, που ξεκίνησαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και η οποία προβλέπεται από την πολύκροτη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο της διερευνητικής αυτής συνάντησης σχολές μαγειρικής από τις δύο χώρες συνεργάστηκαν στη δημιουργία εδεσμάτων που αναδεικνύουν τα κοινά χαρακτηριστικά των δυο κουζινών, όπως ο μουσακάς.

«Τα κοινά σημεία των Βαλκανικών λαών είναι πολλά, ιδιαίτερα με τους πιο κοντινούς μας γείτονες, όπως στη Βόρεια Μακεδονία», σχολίασε ο Νίκος Παπακώστας, συντονιστής της συνάντησης, κατά την επιστροφή του στην Αθήνα, για να συμπληρώσει: «Το φαγητό, η μουσική, οι χοροί, η ιστορία γίνονται γρήγορα ορατά στον ενημερωμένο επισκέπτη».

Τόσο η κοινή μαγειρική διοργάνωση όσο και η μουσική (έγιναν συναυλίες με συγκροτήματα από Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία) ήταν από τις δράσεις που σύμφωνα με τον κ. Παπακώστα πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com