Αρχική Ιστορίες Food Stories Έξι τρόφιμα που μάλλον δεν φανταζόσασταν ότι απαγορεύονται σε άλλες χώρες

Έξι τρόφιμα που μάλλον δεν φανταζόσασταν ότι απαγορεύονται σε άλλες χώρες

0
Έξι τρόφιμα που μάλλον δεν φανταζόσασταν ότι απαγορεύονται σε άλλες χώρες

Οι διατροφικές συνήθειες ποικίλουν από χώρα σε χώρα, όμως δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι υπάρχει μέρος του κόσμου όπου απαγορεύονται, για παράδειγμα, οι… τσίχλες!

Οι διατροφικές συνήθειες ποικίλουν από χώρα σε χώρα, όμως δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι υπάρχει μέρος του κόσμου όπου απαγορεύονται, για παράδειγμα, οι… τσίχλες! Ας δούμε τις έξι πιο απρόβλεπτες απαγορεύσεις από τη λίστα που δημοσίευσε το cnn.gr

1. Το μη παστεριωμένο γάλα. Παρόλο που σε κάποιες χώρες της Ευρώπης το μη παστεριωμένο γάλα καταναλώνεται ευρέως, σε άλλες χώρες του κόσμου απαγορεύεται λόγω φόβου εξάπλωσης διαφόρων μολύνσεων και ασθενειών. Οι χώρες που δεν θα το βρείτε στην αγορά είναι η Σκωτία, η Αυστραλία και διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ.

2. Οι τσίχλες. Κι όμως, η τσίχλα είναι απαγορευμένη στη Σιγκαπούρη από το 1992, καθώς θεωρείται μεγάλος μπελάς, αφού λερώνει και η διαδικασία της αφαίρεσής της, από όπου κι αν έχει κολλήσει, στοιχίζει ακριβά στην κυβέρνηση…

3. Το ζελέ. Το δροσερό ζελέ έχει απαγορευτεί σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Βρετανία, καθώς η υφή του μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό.

4. Οι μπάρες δημητριακών με μπλούμπερι (σ.σ. μύρτιλο). Απαγορεύονται σε Νορβηγία, Φινλανδία και Γαλλία, καθώς περιέχουν τεχνικές χρωστικές ουσίες. Στον υπόλοιπο κόσμο οι καταναλωτές τις βρίσκουν κανονικά μαζί με τις άλλες μπάρες.

5. Το φουά γκρα. Το διάσημο, λιπαρό, γαστρονομικό έδεσμα από συκώτι χήνας ή πάπιας, που αποτελεί παράδοση της γαλλικής γαστρονομίας, έχει απαγορευτεί στην Ινδία, το Σαν Πάολο και την Καλιφόρνια, επειδή η μέθοδος παρασκευής του θεωρείται «απάνθρωπη».

6. Ο παπαρουνόσπορος. Σπόρο παπαρούνας δεν μπορεί να βρει κανείς στη Σιγκαπούρη, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κυρίως λόγω της περιεκτικότητάς της σε μορφίνη και οπιούχων ιχνών. Οι λόγοι της απαγόρευσής του στις συγκεκριμένες χώρες, είναι κυρίως θρησκευτικοί.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.