Αρχική Ιστορίες Food Stories Έξαλλος ο Τζέιμι Όλιβερ με την Τερέζα Μέι για το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας

Έξαλλος ο Τζέιμι Όλιβερ με την Τερέζα Μέι για το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας

0
Έξαλλος ο Τζέιμι Όλιβερ με την Τερέζα Μέι για το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας

PLANET FOOD -Σε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης της Τερέζας Μέι προέβη ο δημοφιλής Βρετανός σεφ όταν πληροφορήθηκε την πρότασή της για αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, πρόταση που χαρακτήρισε «σχέδιο δράσης χωρίς δράσεις».

PLANET FOOD -Σε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης της Τερέζας Μέι προέβη ο Βρετανός σεφ όταν πληροφορήθηκε την πρότασή της για αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, πρόταση που χαρακτήρισε «σχέδιο δράσης χωρίς δράσεις».

Η ευαισθησία του Τζέιμι Όλιβερ στο ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας είναι γνωστή και εκφράζεται έμπρακτα με τη συχνότατη συμμετοχή του σε εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία. Σχολιάζοντας το προσχέδιο δράσης της κυβέρνησης στο θέμα, που δημοσιοποίησε το Channel 4, παρατήρησε ότι εγκαταλείφθηκαν όλες οι υποσχέσεις που είχε δώσει ο προκάτοχος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον. Σ’ αυτές συγκαταλέγονταν τόσο συγκεκριμένοι στόχοι, όπως η δέσμευση ότι το 2026 η Βρετανία θα έχει 800.000 λιγότερα παχύσαρκα παιδιά, όσο και αυστηρά μέτρα, όπως η επιβολή της υποχρέωσης σε εστιατόρια, καφέ και takeaways να αναφέρουν τις θερμίδες και τα διατροφικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους. Στη θέση τους, σύμφωνα με τον Τζέιμι Όλιβερ, υπάρχουν τώρα μόνο γενικολογίες περί «σημαντικής μείωσης», ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι το πρόγραμμα βγήκε μεσάνυχτα με σύσσωμη την κυβέρνηση να λείπει σε διακοπές γι’ αυτό και είναι ένα πρόγραμμα που ουρλιάζει «δε μας ενδιαφέρει το θέμα». «Η παχυσαρκία σκοτώνει τεράστια ποσοστά ανθρώπων, πολύ πριν την ώρα τους» τόνισε ο ίδιος συμπληρώνοντας: «Αυτός είναι πόλεμος, αν ανησυχείτε για το θέμα που πονάει το βρετανικό λαό, και όχι ο ISIS, έτσι δεν είναι;». «Διατείνεται ότι είναι σχέδιο δράσης, αλλά δεν περιλαμβάνει σχεδόν καμία δράση», κατέληξε ο δημοφιλής σεφ, σχετικά με το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.