Αρχική Ειδήσεις Εξαφανίστε Εύκολα την Επίμονη Μυρωδιά του Φαγητού από το Σπίτι!

Εξαφανίστε Εύκολα την Επίμονη Μυρωδιά του Φαγητού από το Σπίτι!

0
Εξαφανίστε Εύκολα την Επίμονη Μυρωδιά του Φαγητού από το Σπίτι!

Η επίμονη μυρωδιά του χθεσινού φαγητού δεν είναι καθόλου ελκυστική. Χρειάζεστε κι άλλες αποδείξεις για να πειστείτε ότι πρέπει να την ξεφορτωθείτε από το σπίτι σας;

Η επίμονη μυρωδιά του χθεσινού φαγητού δεν είναι καθόλου ελκυστική. Χρειάζεστε κι άλλες αποδείξεις για να πειστείτε ότι πρέπει να την ξεφορτωθείτε από το σπίτι σας;

ΠΗΓΗ: spirossoulis.com

Ναι, επιτέλους καταφέρατε να βρείτε χρόνο να μαγειρέψετε για εσάς και την υπόλοιπη οικογένεια, αλλά είναι πραγματικά ανάγκη να το… πάρει μυρωδιά κι όλη η γειτονιά; Αν η μυρωδιά του φαγητού παραμένει στο σπίτι σας αφότου και το τελευταίο πιάτο έχει ξαναβρεί τη θέση του στο ντουλάπι, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να την εξοστρακίσετε από το σπίτι σας.

Ψυγείο

Φροντίστε να πετάτε τα περισσεύματα φαγητού που έχετε ξεχάσει για περισσότερες από δύο ημέρες στο ψυγείο καθώς και τα αρωματικά παγάκια που έχετε στην κατάψυξη πάνω από 2 μήνες. Πέρα από αυτό, ρίξτε λίγες σταγόνες απορρυπαντικό για τα πιάτα σε ένα σφουγγάρι και καθαρίστε τυχόν βρόμικα σημεία με αυτό. Διαβάστε εδώ πως θα κάνετε το ψυγείο σας να μυρίζει πάντα τέλεια.

Ψάρια και θαλασσινά

Μπορεί να λατρεύετε τη γεύση τους, αλλά η μυρωδιά που αφήνουν μετά το ψήσιμο, δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Για να την εξαφανίσετε, λοιπόν, δεν έχετε να βάλετε 3 κ.σ. λευκό ξίδι και 1 φλ. νερό σε μία κατσαρόλα και να αφήσετε το διάλυμα να βράσει για 5-10 λεπτά. Αναρωτιέστε πώς αυτή η λύση είναι αποτελεσματική; Το ξίδι είναι όξινο και, έτσι, εξουδετερώνει το αλκαλικό περιβάλλον που δημιουργεί η μυρωδιά του φαγητού.

Πλυντήριο πιάτων

Πράγματι, το πλυντήριο αποτελεί την πιο εύκολη, πρακτική και οικολογική λύση για το πλύσιμο των πιάτων σας. Ωστόσο, μετά από κάθε πλύση, τα υπολείμματα φαγητού μένουν σε αυτό με αποτέλεσμα να παίρνει τη μυρωδιά τους. Τι μπορείτε να κάνετε για το αντιμετωπίσετε; Μετά από κάθε πλύση, φροντίστε να καθαρίζετε το φίλτρο του με μια χαρτοπετσέτα. Έπειτα, βάλτε το να δουλέψει στο πρόγραμμα για ξέβγαλμα προκειμένου να απομακρύνετε ακόμα και τα πιο επίμονα υπολείμματα φαγητού και, φυσικά, μην ξεχάσετε να αφήσετε την πόρτα του ανοιχτή για 1 ώρα όταν τελειώσει η πλύση.

Κάδος σκουπιδιών

Τα υπολείμματα φαγητού που πετάτε στον κάδο της κουζίνας αποτελούν το συνήθη ένοχο για την άσχημη οσμή που αναδύεται από αυτόν. Αν, λοιπόν, ο κάδος σας κάνει να αναφωνήσετε «Πιφ!», τότε δεν έχετε παρά να τον αδειάσετε άμεσα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήσετε ένα υγρό μαντηλάκι για να τον καθαρίσετε καλά. Τέλος, ψεκάστε την περιοχή με ένα απολυμαντικό σπρέι και αφήστε τον να στεγνώσει καλά. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να θυμάστε ότι πρέπει να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα προκειμένου να κρατάτε τη μυρωδιά του φαγητού έξω από… τον κάδο και το σπίτι σας.

Νεροχύτης

Τα υπολείμματα των τροφών εγκλωβίζονται στους σωλήνες του νεροχύτη σας με αποτέλεσμα η μυρωδιά τους να συνεχίζει να αναδύεται (ακόμα και) από τα έγκατα του. Ευτυχώς για εσάς μπορείτε να ξεφορτωθείτε εύκολα τα υπολείμματα και την άσχημη οσμή τους, ρίχνοτας 1/2 φλ. μαγειρική σόδα στην επιφάνειά του νεροχύτη σας και ξεπλένοντας την καλά με χλιαρό νερό. Η σόδα λειτουργεί ως φυσικό αποσμητικό που εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.