Αρχική Ειδήσεις Έρχεται το πρώτο εστιατόριο με τσιγγάνικη κουζίνα στη Θεσσαλονίκη

Έρχεται το πρώτο εστιατόριο με τσιγγάνικη κουζίνα στη Θεσσαλονίκη

0
Έρχεται το πρώτο εστιατόριο με τσιγγάνικη κουζίνα στη Θεσσαλονίκη

Λίγες ημέρες απομένουν για να ανοίξει το «Amalin», το πρώτο εστιατόριο με πιάτα από την παραδοσιακή κουζίνα των ρομά.

Ο χώρος είναι έτοιμος και αναμένεται ο εξοπλισμός. Το φρεσκοβαμμένο και φρεσκοκαθαρισμένο εστιατόριο με το όνομα-μήνυμα, που σημαίνει «Φίλοι», θα λειτουργεί στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, στην οδό Καραολή και Δημητρίου 28, στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για ιδιαίτερης σημασίας πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου με αξία όχι μόνο γαστρονομική, αλλά και κοινωνική. Η ιδέα «γεννήθηκε» σε μια προσπάθεια του Συλλόγου να βοηθήσει στην ένταξη και ενδυνάμωση των ρομά γυναικών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά και να συμβάλει στη γνωριμία όλων μας με ένα εν πολλοίς άγνωστο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας που βιώνει συχνά αποκλεισμό, ρατσισμό και προκατάληψη.

Πότε ανοίγει ο πρώτος χώρος μαζικής εστίασης με ρομανί συνταγές

«Είμαστε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το χέρι μας και μέσα από αυτό να δούμε πόσο έτοιμη είναι και η κοινωνία να μας δεχτεί και να μας αποδεχτεί», ανέφερε η Γιαννούλα Μάγγα μιλώντας στο TV100. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σύλλογου Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου, το εστιατόριο αναμένεται να ανοίξει επίσημα τις πόρτες του και να λειτουργήσει μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ μια πρώτη γεύση του μενού θα μπορέσουν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι Θεσσαλονικείς στις 4 Φεβρουαρίου και μάλιστα δωρεάν. Μαγείρεμα και σερβίρισμα αναλαμβάνουν αρχικά πέντε γυναίκες Ρομά από τον οικισμό του Δενδροποτάμου και ανάλογα με την κίνηση και τους πελάτες αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των απασχολουμένων.

«Σκεφτήκαμε πως η κουζίνα και το φαγητό ενώνουν τους ανθρώπους»

«Σκεφτήκαμε πως η κουζίνα και το φαγητό ενώνουν τους ανθρώπους», εξήγησε περαιτέρω η κ. Μάγγα μιλώντας αυτή τη φορά στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM. Ανέφερε δε πως πρόκειται για Μη Κερδοσκοπικό Εστιατόριο, το οποίο θα είναι ανοιχτό καθημερινά. Τι θα μπορεί να γευτεί κανείς εκεί; Όλο τον πλούτο της παραδοσιακών τσιγγάνικων συνταγών και τις σπεσιαλιτέ της ρομανί κουζίνας: το γεμιστό αρνάκι στο φούρνο, το στιφάδο, τα πιλάφια, τα γλυκά ταψιού

Διαβάστε τη συνέχεια στο ethnos.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.