Αρχική Ειδήσεις Ενενήντα χρόνια Λαϊκές Αγορές -Το γιόρτασαν στο Περιστέρι

Ενενήντα χρόνια Λαϊκές Αγορές -Το γιόρτασαν στο Περιστέρι

0
Ενενήντα χρόνια Λαϊκές Αγορές -Το γιόρτασαν στο Περιστέρι

PLANET FOOD | Η κ. Δούρου ανήγγειλε στη Γιορτή την προκήρυξη 400 αδειών για επαγγελματίες.

PLANET FOOD | Η Ρένα Δούρου ανήγγειλε στη Γιορτή την προκήρυξη 400 αδειών για επαγγελματίες.

Τα μέτρα και οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για τη διασφάλιση της λειτουργίας του θεσμού των λαϊκών αγορών, αλλά και για την ενίσχυση της αμφίδρομης -με τους πολίτες- σχέση αλληλεγγύης που αναπτύσσεται καθημερινά, επισημανθήκαν στη γιορτή για τα 90 χρόνια των Λαϊκών Αγορών, που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια και οι Ομοσπονδίες Παραγωγών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών στο Άλσος Περιστερίου, το Σάββατο 16 Ιουνίου.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτήρισε αναγκαία τη διασφάλιση του μέλλοντος του θεσμού των λαϊκών αγορών που «ενισχύει την κοινωνική συνοχή, απέναντι στις δυσκολίες της συγκυρίας». Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της Περιφέρειας, σημείωσε η κ. Δούρου, επιχειρεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί ο θεσμός των λαϊκών αγορών στις ανάγκες του 21ου αιώνα με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης. Σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πρόσθεσε, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που μπορούν να κάνουν ακόμη πιο λειτουργικές στο πλευρό του πολίτη τις λαϊκές αγορές. Για το λόγο αυτό, ανακοίνωσε πως στηρίζει τους νέους επαγγελματίες των λαϊκών και πως σύντομα θα προκηρυχτούν περίπου 400 άδειες για επαγγελματίες, ενώ «παράλληλα διεκδικεί, το ευεργετικό μέτρο ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από το ένα εκατομμύριο ευρώ, να ανέλθει στα 2 εκατομμύρια και μάλιστα με προπληρωμή των Ομοσπονδιών».

Η πολλαπλή στήριξη του «κρίσιμου για την κοινωνική συνοχή, θεσμού» όπως χαρακτηρίστηκε από τους ομιλητές, διαφαίνεται από τα παρακάτω μέτρα που έχει πάρει η Περιφέρεια και αφορούν στα εξής:

  1. Παράταση των αδειών, απόφαση δύσκολη, λόγω του συγκεκριμένου νομικού πλαισίου.
  2. Εισηγήθηκε, το 2015 και φέτος, στην Επιτροπή Λαϊκών Αγορών δύο διακανονισμούς χρεών των πωλητών Λαϊκών Αγορών, με άκρως επωφελή κριτήρια.
  3. Ήδη τρέχει ο διαγωνισμός για τις χημικές τουαλέτες για τις γυναίκες που εργάζονται στις Λαϊκές – κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.
  4. Διασφαλίζει, για πρώτη φορά, από τις αρχές της φετινής χρονιάς, τη νομική υποστήριξη της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών.
  5. Ξεκινά η ειδική διαχείριση των απορριμμάτων των Λαϊκών.
  6. Φτιάχνει το Σπίτι των Λαϊκών Αγορών.

 

Η Γιορτή περιελάμβανε από παράσταση Καραγκιόζη έως και συναυλία με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, καθώς και πάγκους με προϊόντα, τα οποία στο τέλος μοιράστηκαν στους πολίτες. Ήταν μια εκδήλωση για το χθες αλλά κυρίως, για το σήμερα ενός θεσμού που αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.