Αρχική Ειδήσεις Έκτακτη σύνοδος υπουργών της Ε.Ε. για το σκάνδαλο των μολυσμένων αυγών

Έκτακτη σύνοδος υπουργών της Ε.Ε. για το σκάνδαλο των μολυσμένων αυγών

0
Έκτακτη σύνοδος υπουργών της Ε.Ε. για το σκάνδαλο των μολυσμένων αυγών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο υπουργών για το ζήτημα των μολυσμένων αυγών, καθώς το σκάνδαλο παίρνει διαστάσεις.

PLANET FOOD | Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο υπουργών για το ζήτημα των μολυσμένων αυγών, καθώς το σκάνδαλο παίρνει διαστάσεις.

Έκτακτη σύνοδο υπουργών πρόκειται να συγκαλέσει η Ε.Ε. σύμφωνα με το euronews, καθώς μολυσμένα αυγά με το παρασιτοκτόνο fipronil έχουν βρεθεί σε τουλάχιστον 14 χώρες, την ώρα που η Γαλλία ανακοίνωσε πως πέρασαν στη χώρα τουλάχιστον 250.000 αυγά, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμά ότι αντίστοιχος αριθμός στην αγορά του μπορεί να φθάνει και τα 700.000. Ο Επίτροπος Ντάνιελ Ροζάριο, σε μια προσπάθειά του να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο συγκαλείται η σύνοδος, είπε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πρέπει να πούμε πως το σύστημα όπως λειτουργεί είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Όμως μετά από αυτό το γεγονός πρέπει να μάθουμε πράγματα και για αυτό θα έχουμε σύνοδο στις 26 Σεπτεμβρίου». Το euronews σημειώνει ότι η κόντρα μεταξύ Βελγίου, Ολλανδίας και Γερμανίας κρατεί καλά με τις τρεις χώρες να κατηγορούν η μία την άλλη για το ποια έχει την αρχική ευθύνη. Την ίδια ώρα οι Ολλανδοί συνέλαβαν δύο υπόπτους για το σκάνδαλο μετά από σωρεία επιδρομών σε φάρμες της χώρας.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.