Αρχική Ειδήσεις Ανακλήσεις Προϊόντων ΕΦΕΤ – Ανάκληση κατεψυγμένου κοτόπουλου Cordon Bleu λόγω σαλμονέλας

ΕΦΕΤ – Ανάκληση κατεψυγμένου κοτόπουλου Cordon Bleu λόγω σαλμονέλας

0
ΕΦΕΤ – Ανάκληση κατεψυγμένου κοτόπουλου Cordon Bleu λόγω σαλμονέλας

Κοτόπουλο κατεψυγμένο ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, καθώς διαπιστώθηκε σε αυτό η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. Καλούνται όσοι το έχουν ήδη προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

«Ο ΕΦΕΤ, και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία προϊόντος με στοιχεία: «CORDON BLUE, παρασκεύασμα από σύγκοπτο κρέας κοτόπουλου, κατεψυγμένο», με την εμπορική ονομασία «CORDON BLEU», που παρασκευάζεται από την επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ Α.Ε.» για λογαριασμό της «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.Ε.Ε.», βάρους 930 γρ. με ημερομηνία κατάψυξης: 04/10/2021 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από: 04/10/2022. Στο προϊόν διαπιστώθηκε από το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται παρακάτω) να μην το καταναλώσουν».

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com