Αρχική Ειδήσεις Έφαγε κόκορα με σύρμα σε ένα από τα πολύ καλά ρεστοράν της Νέας Υόρκης

Έφαγε κόκορα με σύρμα σε ένα από τα πολύ καλά ρεστοράν της Νέας Υόρκης

0
Έφαγε κόκορα με σύρμα σε ένα από τα πολύ καλά ρεστοράν της Νέας Υόρκης

Πρόκειται για τον Μπάρι Μπρετ που ξεκίνησε για ένα υψηλού επιπέδου δείπνο στο Bistro Moderne του διάσημου Γάλλου σεφ, Ντανιέλ Μπουλούτ, στο Μανχάταν, αλλά τελικά χρειάστηκε χειρουργείο.

PLANET FOOD Πρόκειται για τον Μπάρι Μπρετ που ξεκίνησε για ένα υψηλού επιπέδου δείπνο στο Bistro Moderne του διάσημου Γάλλου σεφ, Ντανιέλ Μπουλούτ, στο Μανχάταν, αλλά τελικά χρειάστηκε χειρουργείο.

Το ποσό του 1,3 εκατομμυρίου δολαρίων ίσως να καταβάλει σε πελάτη του, που χρειάστηκε να εγχειριστεί επειγόντως αφού κατάπιε ένα μικρό κομμάτι από μεταλλικό σύρμα σε πιάτο με κόκορα κρασάτο, ο διάσημος Γάλλος σεφ, Ντανιέλ Μπουλούτ, ιδιοκτήτης δέκα εστιατορίων στη Νέα Υόρκη (ανάμεσά τους το «Daniel», το πιο φημισμένο και βραβευμένο με δύο αστέρια από τον οδηγό γαστρονομίας Michelin) και περίπου 20 εστιατορίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πελάτης Μπάρι Μπρετ, που υπέστη τον τραυματισμό, πήγε μαζί με τη γυναίκα του, στις 28 Φεβρουαρίου του 2015, στο εστιατόριο Bistro Moderne στην 44η Οδό, πολύ κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ στο Μανχάταν, όπου παρήγγειλε κόκορα κρασάτο. Σύμφωνα με την καταγγελία του, μόλις είχε αρχίσει να τρώει όταν αισθάνθηκε κάτι αιχμηρό στο λαιμό του με συνέπεια να φύγει άμεσα από το εστιατόριο.

Ο χειρουργός που ανέλαβε τον Μπρετ, όταν εκείνος χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση, είπε ότι το αντικείμενο που κατάπιε ήταν ένα μεταλλικό σύρμα μήκους 2,5 εκατοστών που προερχόταν από μια φτηνή βούρτσα καθαρίσματος. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, τυχόν λοίμωξη θα μπορούσε να του στοιχίσει τη ζωή.

Με απόφασή του, το δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι το ρεστοράν επέδειξε «αμέλεια» και επιδίκασε αποζημίωση 1,3 εκατομμυρίου δολαρίων που πρέπει να καταβάλει ο Μπουλούτ στον Μπρετ, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο για ηθική βλάβη, συν 11.000 δολάρια στη σύζυγό του, η οποία τον συντρόφευε στο εστιατόριο.

Από τη μεριά του ο Τζ. Π. Μποτάρι, δικηγόρος του ρεστοράν, ανακοίνωσε ότι θα ασκηθεί έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, κυρίως κατά της απόφασης περί ηθικής βλάβης. «Δεν ήταν σκόπιμο», εξηγεί ο δικηγόρος, υποστηρίζοντας ότι η ηθική βλάβη δεν μπορεί να ευσταθεί παρά μόνο αν ο κατηγορούμενος έδρασε εν γνώσει του. Δήλωσε ακόμα, όπως είχε κάνει και κατά τη διάρκεια της δίκης, ότι ο Μπάρι Μπρετ περίμενε να περάσουν τέσσερις ημέρες πριν πάει στο νοσοκομείο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: ert.gr | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.