Αρχική Ιστορίες Food Stories Δωρεάν σχολικά γεύματα σε 153.367 παιδιά – Τι προβλέπει το μενού

Δωρεάν σχολικά γεύματα σε 153.367 παιδιά – Τι προβλέπει το μενού

0
Δωρεάν σχολικά γεύματα σε 153.367 παιδιά – Τι προβλέπει το μενού

Το πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2018-19 αφορά 954 δημοτικά σχολεία. 

Το πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2018-19 αφορά 954 δημοτικά σχολεία.

Για μία ακόμη χρονιά θα προσφέρονται σχολικά γεύματα σε μαθητές του δημοτικού, σε μία προσπάθεια της πολιτείας για την ενίσχυση των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2018-19 αφορά 153.367 μαθητές, από 954 δημοτικά σχολεία. 

«Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών» τονίζεται απ’ την πλευρά του υπουργείου.

Τι προβλέπει το μενού

Κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, αλλά και όσπρια, ζυμαρικά, λαχανικά φρούτα θα περιλαμβάνονται στα σχολικά γεύματα του τρέχοντος έτους, που χωρίζονται σε δύο περιόδους, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία δίνει μια γεύση στον παρακάτω πίνακα.

Μενού σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας

Βάσει του ενημερωτικού σημειώματος που θα παραλαμβάνουν οι γονείς και οι κηδεμόνες των δικαιούχων προκειμένου να κάνουν τη σχετική αίτηση, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» αφορά και τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί.

Ποια σχολεία αφορά

Η μακρά λίστα με τα σχολεία που αφορά το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» δίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του σε μορφή pdf και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την εντοπίσουν από τη σελίδα 6 έως τη σελίδα 51 του εγγράφου.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com