Αρχική Ειδήσεις Ένα Doodle αφιερωμένο στον Sorensen και στο pH

Ένα Doodle αφιερωμένο στον Sorensen και στο pH

0
Ένα Doodle αφιερωμένο στον Sorensen και στο pH

Η γνώση της τιμής του pH αποδείχτηκε σημαντική σε πολλά επιστημονικά πεδία και τομείς.

Η γνώση της τιμής του pH αποδείχτηκε σημαντική σε πολλά επιστημονικά πεδία και τομείς.

Στο Δανό χημικό Soren Peter Lauritz Sorensen είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google. Ο Sorensen γεννήθηκε το 1868 στο Havrebjerg της Δανίας. Από το 1901 έως το 1938 ήταν επικεφαλής του διάσημου εργαστηρίου Carlsberg στην Κοπεγχάγη. Το όνομά του έμεινε στην ιστορία της επιστήμης για την εισαγωγή της κλίμακας του pH, μιας κλίμακας μέτρησης της οξύτητας και της αλκαλικότητας. 

Η γνώση της τιμής του pH αποδείχτηκε σημαντική σε πολλά επιστημονικά πεδία και τομείς, όπως η ιατρική, η βιοχημεία κ.λπ. Στη διατροφή οδήγησε στο αρκετά γνωστό μοντέλο της «αλκαλικής δίαιτας», το οποίο όμως αμφισβητείται έντονα από  διατροφολόγους.

Η αλκαλική δίαιτα στηρίζεται στην ιδέα ότι τα τρόφιμα μπορούν να αλλάξουν την οξύτητα ή την αλκαλικότητα (δηλαδή την τιμή του pH) του σώματος. Οι υποστηρικτές αυτής της δίαιτας πιστεύουν ότι η αντικατάσταση των τροφών που σχηματίζουν οξέα με αλκαλικές τροφές μπορεί να βελτιώσει την υγεία και να προστατεύει από σύγχρονες ασθένειες. Καθώς τα αλκαλικά τρόφιμα που προτείνουν (σπαράγγια, αβοκάντο, μπανάνες, αμύγδαλα κ.λπ.) είναι από τις κατηγορίες των φρούτων, των ξηρών καρπών, των οσπρίων και των λαχανικών, δεν αποκλείεται όποιος στηρίζει σε μεγάλο βαθμό εκεί τη διατροφή του να ωφελεί την υγεία του, αφού πρόκειται για επιλογές που έτσι ή αλλιώς (και ανεξάρτητα από την υπόθεση του pH) θεωρούνται ποιοτικές και υγιεινές.

 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.