Αρχική Ειδήσεις Διαφημίσεις Hellmann’s: Τι απαντάει η ΕΛΑΪΣ-Unilever για το κόψιμο του σλόγκαν

Διαφημίσεις Hellmann’s: Τι απαντάει η ΕΛΑΪΣ-Unilever για το κόψιμο του σλόγκαν

0
Διαφημίσεις Hellmann’s: Τι απαντάει η ΕΛΑΪΣ-Unilever για το κόψιμο του σλόγκαν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | Η ΕΛΑΪΣ – UNILEVER HELLAS A.E. εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κρίση του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) το οποίο αποφάσισε την απαγόρευση χρήσης και άμεση αντικατάσταση της φράσης-σλόγκαν «μα όλα ελληνικά πχια» από την πολύκροτη διαφήμιση της Hellmann’s για τις νέες «ελληνικές γεύσεις», ύστερα από προσφυγή τριών ελληνικών εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | Η ΕΛΑΪΣ – UNILEVER HELLAS A.E. εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κρίση του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) το οποίο αποφάσισε την απαγόρευση χρήσης και άμεση αντικατάσταση της φράσης-σλόγκαν «μα όλα ελληνικά πχια» από την πολύκροτη διαφήμιση της Hellmann’s για τις νέες «ελληνικές γεύσεις», ύστερα από προσφυγή τριών ελληνικών εταιρειών.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει τα εξής:

Σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) αναφορικά με τη διαφημιστική επικοινωνία «Hellmann’s Ελληνικές Γεύσεις» και έχοντας πάντα ως γνώμονα την προστασία του καταναλωτή η «ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS Α.Ε.» δηλώνει τα ακόλουθα: 

Η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), δικαίωσε την ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS A.E. για τη νέα της διαφημιστική επικοινωνία με τίτλο: «Νέες Hellmann’s με γεύση από τον τόπο σου».

Μάλιστα, με ομόφωνη απόφαση της έκρινε ότι η δημιουργική ιδέα και η εκτέλεση της επικοινωνίας έχουν εμφανώς χιουμοριστική διάθεση, μη δυνάμενες με κανένα τρόπο να παραπλανήσουν τον καταναλωτή.

Παράλληλα, το γεγονός ότι τα εν λόγω προϊόντα και παράγονται στην Ελλάδα και περιέχουν ελληνικές γεύσεις δικαιολογεί επαρκώς, την αναφορά της «ελληνικότητας» στην εν λόγω επικοινωνία.

Η Επιτροπή του ΣΕΕ, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η διατύπωση «Όλα ελληνικά πχια;» και συγκεκριμένα, η λέξη «Όλα» είναι η ΜΟΝΗ που ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να παρερμηνευτεί.

Από πλευράς μας, αν και θεωρούμε ότι η καμπάνια μας δε δύναται να παρερμηνευτεί από τον καταναλωτή, σεβόμενοι απόλυτα την απόφαση και κρίση της Επιτροπής, θα τροποποιήσουμε την λέξη «Όλα», ενώ η διαφημιστική επικοινωνία θα παραμείνει κανονικά στον αέρα, έως ότου ολοκληρωθεί το προγραμματισμένο πλάνο επικοινωνίας.

Έχουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα και στον Έλληνα καταναλωτή, τον οποίο φροντίζουμε να υπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι για τις διαφημίσεις της Hellmann’s με την Ελληνίδα Φιλόλογο, κυρία Κική, που γράφει τη δική της ιστορία στα σόσιαλ μίντια, έχοντας μοιράσει το κοινό σε φίλους και πολέμιους, απεφάνθη η Πρωτοβάθμια Επιτροπή του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας, η απόφαση της οποίας ερμηνεύεται ως «μέση λύση» καθώς οι εταιρείες που προσέφυγαν στο Συμβούλιο απαιτούσαν την πλήρη απαγόρευση της προβολής της διαφήμισης.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου που κοινοποίησαν μέσω του δικηγόρου τους, Δημήτρη Μάρκου, οι τρεις ελληνικές εταιρείες Κύκνος, Παπαδημητρίου και MediFoods εξέφρασαν κι εκείνες από την πλευρά τους την ικανοποίησή τους για την παραπάνω εξέλιξη, τονίζοντας πως η Επιτροπή του ΣΕΕ δικαίωσε τις θέσεις τους, «κατανοώντας ότι δεν “είναι όλα ελληνικά πια”» και δεν πρέπει να προβάλλονται έτσι προς αγραν πελατών». Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του δικηγόρου της πλευράς των τριών εταιρειών εδώ.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com