Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ

Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ

0
Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ

Ιούνιος στο Πήλιο με Θεματικά Σαββατοκύριακα από τον Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ

Ο Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του στην καταπράσινη Τσαγκαράδα, φιλοδοξώντας να προσφέρει εκτός από σπιτική φιλοξενία και μια πραγματική «εμπειρία Πηλίου». Για την ανακατασκευή του παλιού αρχοντικού με το παράσπιτό του χρησιμοποιήθηκαν πέτρα, ξύλο καστανιάς και ντόπια υλικά, που δημιούργησαν 6 χώρους φιλοξενίας με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Τα ευρύχωρα καθιστικά του Ξενώνα, επιπλωμένα λιτά με αντίκες, δημιουργούν μια άνετη και ζεστή σπιτική ατμόσφαιρα.

Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο η φύση στο Πήλιο οργιάζει. Τα φυτά και τα δένδρα βγαίνουν από τη χειμέρια νάρκη τους, μπουμπουκιάζουν, ανθίζουν, πρασινίζουν και δίνουν τους πρώτους καρπούς. Ο Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ στην Τσαγκαράδα σας προσκαλεί να ζήσετε από κοντά τη διαδικασία αυτή και να απολαύσετε το Πήλιο και τα προϊόντα του, συμμετέχοντας σε ένα από τα θεματικά Σαββατοκύριακα που οργανώνει.

Η πρόταση του Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ για κάθε Σαββατοκύριακο αυτούς τους μήνες περιλαμβάνει περιπάτους στα μονοπάτια του γύρω από τον Ξενώνα δάσους ή πιο μακρινές πεζοπορίες στην παραλία της Φακίστρας ή την Νταμούχαρη. Στις διαδρομές αυτές θα ανακαλύψετε τα λουλούδια, τα μυρωδάτα χόρτα, τα άγρια βλαστάρια και τους πρώιμους καρπούς, που βγαίνουν στις παρυφές του δάσους. Με αυτές τις ανακαλύψεις οι οικοδεσπότες του ξενώνα θα δημιουργήσουν μαζί σας πολύ νόστιμα πιάτα, καθώς στη γαστρονομική παράδοση του Πηλίου όλα αυτά μαγειρεύονται και τρώγονται με συνοδεία ντόπιου κρασιού ή τσίπουρου. Χορτόπιτες, τσουκνιδόπιτες, κεφτέδες με βλαστάρια φτέρης, οβριές και σπαράγγια βραστά ή ομελέτα, τουρσί από τσιτσίραβλα και κρίταμα και, όταν το καλοκαίρι πλησιάσει, αγριοφράουλες και πρώιμα κεράσια θα σας ενθουσιάσουν.

ΕΙΔΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ
Παρασκευή 1 Ιουνίου – Κυριακή 3 Ιουνίου: Κρίταμα, φυτά ποτισμένα με την αλμύρα της θάλασσας: θα περπατήσετε ως την παραλία της Φακίστρας και του Μυλοπόταμου για να μαζέψετε κρίταμα από τα βράχια δίπλα στη θάλασσα. Θα παρασκευάσετε τουρσί και θα τα απολαύσετε σε σαλάτες και φαγητά Παρασκευή 8 Ιουνίου – Κυριακή 10 Ιουνίου, Παρασκευή 15 Ιουνίου – Κυριακή 17 Ιουνίου, Παρασκευή 22 Ιουνίου – Κυριακή 24 Ιουνίου: Αξιοποιώντας τα Κεράσια:
με το κατακόκκινο τραγανό κεράσι του Πηλίου θα φτιάξετε μαρμελάδα και λικέρ και με το λευκό κεράσι θα φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Θα τα απολαύσετε επίσης σε σαλάτες και σε κερασόπιτες.

Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ, Τσαγκαράδα Πηλίου Τηλ. 24260 49707, 210 8991484 www.amanita.gr , [email protected]

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.