Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου «Θησαυροί Κορινθιακής Γης» στις 16 Ιουλίου δίπλα στον Ναό του Απόλλωνα

«Θησαυροί Κορινθιακής Γης» στις 16 Ιουλίου δίπλα στον Ναό του Απόλλωνα

0
«Θησαυροί Κορινθιακής Γης» στις 16 Ιουλίου δίπλα στον Ναό του Απόλλωνα

Μία ξεχωριστή γαστρονομική διοργάνωση επιστρέφει ανανεωμένη στις 16 Ιουλίου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, δίπλα από τον Ναό του Απόλλωνα με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου να συνδιαλέγεται βιωματικά με την γαστρονομία.

Σ’ έναν ιερό τόπο που ξεδιπλώνει ένα αφήγημα αέναο, η εκδήλωση «Θησαυροί της Κορινθιακής Γης» έχει στόχο να προβάλει στο έπακρο το αγροτουριστικό σκηνικό της περιοχής με τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς να έχουν τον πρώτο λόγο και να διαγράφουν το σύγχρονο γαστρονομικό γίγνεσθαι.

Σε έναν από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, με την επισκεψιμότητα κάθε χρόνο να χτυπάει κόκκινο και να αγγίζει τους 150.000 επισκέπτες, η ιστορία και ο πολιτισμός συναντούν τη γαστρονομία και δημιουργούν το απόλυτο βίωμα για τον επισκέπτη ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το τουριστικό brand της περιοχής.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Πελοποννήσου, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ) και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και έχει την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, της Αμερικάνικης Σχολής Ανασκαφών Κορίνθου, του Επιμελητήριο Κορινθίας, της Wyndham Poseidon Resort & του Κέντρου Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Κορινθίας.
Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης είναι η MOTOR OIL HELLAS και η NIKO HELM HELLAS SA.

«Οι Θησαυροί της Κορινθιακής Γης μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν το brand εκείνο που θα ξεχωρίσει και θα δημιουργήσει μία καινοτόμα ατζέντα για την εξωστρέφεια του τουριστικού προιόντος»

Δημήτρης Μπουραντώνης
Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)

Ο επισκέπτης στα πλαίσια της εκδήλωσης η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη, θα παρακολουθήσει την Ημερίδα που πραγματοποιείται στον Αρχαιολογικό Χώρο, δίπλα από τον Ναό του Απόλλωνα με ομιλίες από 7 διακεκριμένους ομιλητές από τον χώρο της αρχαιολογίας, της γαστρονομίας & της φιλοξενίας ενώ στον υπαίθριο χώρο του παραδοσιακού χωριού ένα μοναδικό Live Cooking με καλεσμένο Chef τον Γιώργο Στυλιανουδάκη, ο οποίος θα δημιουργήσει 5 νέες τοπικές συνταγές εναρμονισμένες άρρηκτα με το τοπικό γαστρονομικό γίγνεσθαι. Μαζί του θα βρίσκονται ο Γιάννης Μπρατσολιάς, Executive Chef στην Wyndham Poseidon Resort & Ramada Poseidon Resort & o Kώστας Γεωργατζάς, Executive Chef στην ELETRO Greece.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν γευσιγνωσίες και γνωριμία με τους τοπικούς παραγωγούς & τα προιόντα τους, καθώς και ένα cocktail session by Toucan Bistrot αποκλειστικά με πρώτες ύλες από την περιοχή.

Ομιλητές:
Ιουλία Τζώνου: Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ανασκαφών Κορίνθου της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών
Θάλεια Τσιχλάκη: Δημοσιογράφος Γεύσης
Γιώργος Στυλιανουδάκης: Chef
Μαρία Κατσούλη: Διευθύντρια του Athena International Olive Oil Competition
Γιώργος Τσάρτας: Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθήνας στο Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης
Παναγιώτης Μητρογιάννης: Διατροφολόγος

Chefs:
Γιώργος Στυλιανουδάκης: Co-Owner Kalopsia Tinos & Executive Chef Tropicana Hotel Mykonos, Monastry Hotel, Yihotel Mykonos, Lamer Resort & Spa, Ios Club & Vasia Hotels
Γιάννης Μπρατσολιάς: Executive Chef στην Wyndham Poseidon Resort & Ramada Poseidon
Κώστας Γεωργατζάς: Executive Chef στην Eletro Greece.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ώρα έναρξης | 20:00
Χώρος | Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου (Ναός του Απόλλωνα)
Facebook: facebook.com/corinthiantreasures
Instagram: instagram.com/corinthiantreasures/

Επιμέλεια Γαστρονομικής Εκδήλωσης: Κατερίνα Καρσιώτη | Διοργάνωση: Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου | Επιμέλεια Video: Μερκούριος Γκούμας | Graphics: Άγγελος Κουρτίδης

«Εξαιρετικά σημαντικό και ταυτόχρονα καινοτόμο να υπάρχει μία σύνδεση μεταξύ του αρχαιολογικού χώρου, του μουσείου και του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής με τους Θησαυρούς της Κορινθιακής Γης γιατί πολύ απλά αποτελεί ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα για ολόκληρο τον τόπο»
Γιώτα Κασίμη
Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας

 

«Έχουμε δύο τεράστια πλεονεκτήματα που είναι ο πολιτισμός & η γαστρονομία μας. Αν αυτά τα συνδυάσουμε μέσα στο πακέτο που λέμε βαριά τουριστική βιομηχανία μαζί με την χρήση των αγροδιατροφικών προιόντων η επιτυχία θα είναι σίγουρη. Για αυτό και οι Θησαυροί της Κορινθιακής Γης αποτελούν μία ιδιαίτερα μοναδική πρωτοβουλία την οποία από την θέση μας θα υποστηρίζουμε και θα συγχαίρουμε»
Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

 

«Οι Θησαυροί της Κορινθιακής Γης έχουν στόχο να υπενθυμίσουν την τεράστια αξία των τοπικών προιόντων και των ανθρώπων τους. Την άρρηκτη σύνδεση τους με το τουριστικό γίγνεσθαι και το μοναδικό βίωμα που τελικώς προσφέρει η τοπική κουζίνα την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να αναδεικνύουμε και να διαφυλάσσουμε. Γιατί η εμπειρία προέρχεται από την προσπάθεια να μάθεις! Και μέσα από τα τοπικά προιόντα τα οποία αποτελούν και τους πρεσβευτές μιας περιοχής ανακαλύπτεις ολόκληρο τον τόπο»
Κατερίνα Καρσιώτη, Δημοσιογράφος – Ξεναγός σε Αγροτουρισμό & Γαστρονομία
Υπεύθυνη Περιεχομένου Ημερίδας & Live Cooking «Θησαυροί της Κορινθιακής Γης»

 

«Οι Θησαυροί της Κορινθιακής Γης έχουν την δυναμική να βοήσουν την κουζίνα του τόπου να πάει ένα βήμα παραπέρα και να ανοίξουν τον δρόμο στον επισκέπτη της περιοχής να γίνει κοινωνός μιας αυθεντικής τοπικής κουζίνας»
Μανώλης Παπουτσάκης, Chef

 

«Η Κορινθία όπως και όλη η Ελλάδα είναι ένα κέντρο βιοποικιλότητας…Για αυτό και οι Θησαυροί της Κορινθιακής Γης μπορούν να λάμψουν και να επικοινωνήσουν όχι μόνο στον επισκέπτη αλλά και στον ίδιο τον ντόπιο τη τεράστια δυναμική που διαθέτει ο αγροδιατροφικός τομέας και όλοι μαζί να τον οδηγήσουν ψηλά αναδεικνύοντας τους θησαυρούς του»
Ιωάννης Δούκας, Επίκουρος Καθηγητής Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΚΠΑ

 

«Συμβάλλουμε και εμείς από την μεριά μας σε αυτή την μοναδική πρωτοβουλία να συνδεθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, ο πολιτισμός & η γαστρονομία. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου και η δημιουργική του ομάδα μας εντυπωσιάζουν και μας εκπλήσσουν με την πλούσια δραστηριότητα τους οπότε ήταν καθήκον μας να υποστηρίξουμε όλο αυτό το εγχείρημα»
Γιώργος Καρανίκας, Πρόεδρος ΕΣΕΕ

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com