Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου Τα 50 Great Greek Wines στο Συμπόσιο των Masters of Wine

Τα 50 Great Greek Wines στο Συμπόσιο των Masters of Wine

0
Τα 50 Great Greek Wines στο Συμπόσιο των Masters of Wine

Τα 50 Great Greek Wines συνεχίζουν να ταξιδεύουν το ελληνικό κρασί σε όλο τον κόσμο. Μετά τις δράσεις τους σε Ιταλία, Πολωνία, Αγγλία και Γαλλία, ολοκληρώνουν τις προωθητικές τους ενέργειες (50 GGW | More) για τα κρασιά του δεύτερου edition στη Γερμανία, συμμετέχοντας ως επίσημος χορηγός στο Συμπόσιο των Masters of Wine.

Κορυφαίο οινικό γεγονός

Το  Συμπόσιο των Masters of Wines  συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία οινικά γεγονότα στο κόσμο και διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Το 10ο Συμπόσιο θα διεξαχθεί φέτος στο Wiesbaden της Γερμανίας και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023. Με πάνω από 600 καλεσμένους, η εκδήλωση θα φιλοξενήσει τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της οινικής βιομηχανίας ανάμεσα τους Masters of Wine, αγοραστές οίνου και δημοσιογράφους αλλά και ηθοποιούς όπως ο John Malkovich.

Πιο συγκεκριμένα, τα 50 GGW μαζί με την πασίγνωστη Σαμπάνια Bollinger θα είναι οι οικοδεσπότες του Drinks Reception, την πρώτη ημέρα του Συμποσίου. Παρόντες από την πλευρά του 50 GGW οι Γιάννης Καρακάσης MW & Γρηγόρης Μιχαήλος Dip WSET.

«Θα είμαστε παρόντες με μερικά από τα πιο cutting – edge ελληνικά κρασιά»

O εμπνευστής και ιδρυτής του 50 GGW Γιάννης Καρακάσης MW δήλωσε: «Το να παρουσιάσεις κρασιά στο Συμπόσιο των Masters of Wine αποτελεί ένα όνειρο για κάθε παραγωγό και ένα όνειρο φυσικά και δικό μας που με σκληρή δουλειά, βασιζόμενοι πρωτίστως στα υπέροχα κρασιά των Ελλήνων παραγωγών, κάνουμε πράξη φέτος. Με πολλή περηφάνεια θα είμαστε παρόντες με μερικά από τα πιο cutting – edge ελληνικά κρασιά από την Κρήτη έως τη Δράμα επικοινωνώντας το μήνυμα για τον ανερχόμενο ελληνικό αμπελώνα που παράγει πλέον μερικά από τα πιο συναρπαστικά κρασιά στον κόσμο δίχως ίχνος υπερβολής».

Παράλληλα o Γρηγόρης Μιχαήλος (Founding partner & Development Manager του 50 GGW) δήλωσε: «Η συμμετοχή του 50 GGW στο φετινό Συμπόσιο των MW είναι μια κορυφαία εκδήλωση προβολής της υψηλής ποιότητας του ελληνικού κρασιού μέσα από την καινοτόμα πλατφόρμα εξωστρέφειας που έχουμε αναπτύξει και αποτελεί μια ακόμα δυνατή φωνή που έχει σκοπό να αναδείξει το ελληνικό κρασί και να το τοποθετήσει στην θέση που του αξίζει».

H συγκεκριμένη εκδήλωση έρχεται να σταθεί στην κορυφή των προωθητικών εκδηλώσεων του 50 GGW  | More και αποτελεί μια μοναδική έκθεση-προβολή των κρασιών-νικητών σε ένα key κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς, που απαρτίζεται από opinion-leaders και opinion-makers οι οποίοι προέρχονται από όλους τους καίριους τομείς της αγοράς του κρασιού.

Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν με αλφαβητική σειρά

Alexakis Winery, Kotsifali, Crete

Alpha Estate, “Barba Yiannis Xinomavro Single Vineyard” 2019, Xinomavro, Amyndeo

Artemis Karamolegos Winery, Pyritis 2020, Assyrtiko, Santorini

Athanasiou Winery, Thronos 2020, Agiorgitiko, Nemea

Avantis Estate, Collection 2019, Syrah, Evia

Domaine Paterianakis, Vidiano Bio, 2022, Vidiano, Crete

Domaine Zafeirakis, Teracotta 2020, Limniona, Tyrnavos

Douloufakis Wines, Dafnios 2018, Vidiano, Crete

Estate Argyros, Vinsanto Late Release 2002 Assyrtiko / Athiri / Aidani, Santorini

Gavalas Winery, Enalia Santorini 2019, Assyrtiko, Santorini

Ktima Gerovassiliou, Chardonnay 2021, Chardonnay, Epanomi

Ktima Kyr Yianni, Ramnista 2017, Xinomavro, Naoussa

Manolesakis Winery, Pelagia, Pinot Noir/Agiorgitiko, Macedonia

Mikra Thira Winery, TerraSea 2020, Assyrtiko/Aidani, Santorini

Oenops Wines, Xinomavro 2021, Xinomavro, Drama

Santor Wines, Santameriana Skin Contact 2022, Santameriana, Peloponnese

T-OINOS Wines, Clos Stegasta Assyrtiko 2021, Assyrtiko, Tinos

T-OINOS Wines, Clos Stegasta Mavrotragano 2020, Mavrotragano, Tinos

Troupis Winery, Pitys Ritinitis NV, Assyrtiko, Peloponnese

Volcanic Slopes Vineyards, Pure 2018, Assyrtiko, Santorini

Wine Art Estate, Idisma Drios Xi 2017, Xinomavro, Macedonia

Τι είναι το 50  GGW

Είναι μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα, βάση δημιουργικού διαλόγου και δυναμικής ανάδειξης του ελληνικού κρασιού στο σύνολό του μέσω των κρασιών νικητών, αλλά και των υποστηρικτικών δράσεων.

Είναι η αποτύπωση της σύγχρονης εικόνας του ελληνικού κρασιού μέσα από τα 50 καλύτερα κρασιά του διαγωνιστικού μέρους, όπως κρίνονται από μία εκλεκτή ομάδα κριτών παγκόσμιου βεληνεκούς.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com