Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής

Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής

0
Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής

Μεγάλο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή στην πρώτη εκδήλωση για το ελληνικό ελαιόλαδο που οργάνωσε το «Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής».

Στα πλαίσια του Έτους Ελληνικού Ελαιολάδου το «Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής» σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ πήρε την πρωτοβουλία και διοργάνωσε από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου 2007 την πρώτη εκδήλωση σε πανελλήνιο επίπεδο για το ελληνικό ελαιόλαδο, δίνοντας τη δυνατότητα στους Αθηναίους να δοκιμάσουν ελαιόλαδα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και να γευθούν διάφορες ποικιλίες από ελιές καθώς και πρωτότυπα εδέσματα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων κορυφώθηκε με μία παράλληλη παρουσίαση από τη συγγραφέα Μυρσίνη Λαμπράκη για τη σχέση του ελαιόλαδου με τα χόρτα και την αξιοποίησή τους στην καθημερινή διατροφή. Οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να περάσουν από τα περίπτερα των ελαιοπαραγωγών και να πραγματοποιήσουν ένα γευστικό και πολιτιστικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα δοκιμάζοντας εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα νέας εσοδείας.

Η γευσιγνωσία ελαιολάδου συνοδεύθηκε από πρωτότυπες σαλάτες και παραδοσιακές πίτες με χόρτα της ελληνικής γης, ελληνικά τυριά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, κρητικά παξιμάδια και πολλά ακόμα εκλεκτά εδέσματα του «Παντοπωλείου». Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, κ. Παναγιώτης Παπασταύρου, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Υπ. Οικονομίας και του ΟΠΕ για την ενίσχυση της θέσης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων στη διεθνή αγορά με κεντρικό όχημα τη Μεσογειακή Διατροφή και την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας μέσω της καμπάνιας Kerasma.

Οι επιλεγμένοι ελαιοπαραγωγοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση είναι οι εξής:
Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μικρής Μαντινείας και Αβίας Καλαμάτας.
Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας.
Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας.
Ένωση Αγροτ ι κών Συνε ταιρισμών Λέσβου.
Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροβιών Ευβοίας.
Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αποκορώνου-Σφακίων.
Λατζιμάς Α.Ε. (Μυλοπόταμος Ρεθύμνου).
Βάμος Α.Ε. (Χανιά Κρήτης).
Οινούντας Α.Ε. (Σελλασία Λακωνίας)

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που πρόκειται να διοργανώσει το «Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής» για την προβολή και προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Το «Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής» δημιουργήθηκε από τ η συνεργασία του επιχειρηματία Γιάννη Μπαρμπαλιά με την ΠΑΣΕΓΕΣ. Η φιλοσοφία του είναι να αναζητά, να ανακαλύπτει, να επιλέγει και να προσφέρει στον καταναλωτή εξαιρετικά προϊόντα της ελληνικής γης που παρασκευάζονται από αγροτικούς συνεταιρισμούς και οικοτεχνίες όλης της χώρας, με τα πιο αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά, ακολουθώντας παραδοσιακές σπιτικές συνταγές.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!