Ούζο Ματαρέλλη

0
Ούζο Ματαρέλλη

Γεννημένο εκεί, στη Λέσβο, σε κτήματα που τα βρέχει η θάλασσα, ένα ουζάκι σαν αυτά τα παλιά, με τόνους θαλασσινής αλμύρας…

 

Με γλυκάνισο από το Λισβόρι της Λέσβου

Το μυστικό της δημιουργίας του σε ταξιδεύει σε μια νέα γευστική διάσταση αποκαλύπτοντας τις παραδόσεις μιας ευλογημένης γης: Το Ούζο Ματαρέλλη είναι ένα ούζο ανώτερης ποιότητας, με ειδικά επιλεγμένο γλυκάνισο από το Λισβόρι της Λέσβου, που απευθύνεται στους απαιτητικούς λάτρεις των αυθεντικών γεύσεων.

Το Λισβόρι της Λέσβου, είναι η γη όπου ανθεί ο καλύτερος γλυκάνισος στον κόσμο. Εκεί, στα ιδιόκτητα κτήματά του δίπλα στη θάλασσα, ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης καλλιεργεί, εδώ και χρόνια, έναν γλυκάνισο που είναι περιζήτητος για το άρωμά του. Με μεράκι και πίστη στις παραδοσιακές αξίες, ο μοναδικός αυτός γλυκάνισος αποστάζεται αργά, μέσα σε μικρούς, χειροποίητους χάλκινους άμβυκες και πάνω σε φυσική φωτιά, από ξύλα ελιάς. Η απαλή αυτή επεξεργασία, η χρήση αποκλειστικά φυσικών πρώτων υλών από γεωργικά προϊόντα αλλά και η σωστή φύλαξη του γλυκάνισου σε μικρές ποσότητες, είναι μόνο μερικά από τα μυστικά που συντελούν στη δημιουργία του Ούζου Ματαρέλλη.

Ευκολόπιοτο, φτιαγμένο με γλυκάνισο από παραθαλάσσια γη, που το χαρακτηρίζουν υπέροχοι τόνοι θαλασσινής αλμύρας, θα σας ταξιδέψει στα παλιά χρόνια, τότε που οι ουζάδες, το βράδυ πριν την απόσταξη, βύθιζαν ολονυχτίς το τσουβάλι με τον γλυκάνισο στη θάλασσα!

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.