Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου NYN ESTI – Φρέσκο μενού στο εστιατόριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

NYN ESTI – Φρέσκο μενού στο εστιατόριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

0
NYN ESTI – Φρέσκο μενού στο εστιατόριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Ο head chef Σταμάτης Μισομικές ερμηνεύει την εποχή με τον δικό του, ιδιωματικό τρόπο, προσθέτοντας στα πιάτα του δυο νέα στοιχεία που ενεργοποιούν τις αισθήσεις: το παγωμένο και το καυτερό.

Έξι μήνες έχουν περάσει από τον Δεκέμβριο του 2023, όταν ο όμιλος nice n easy και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) εγκαινίαζαν το πρωτοποριακό εστιατόριο NYN ESTI με head chef τον Σταμάτη Μισομικέ. Τότε το κοινό πρωτογν τον ΒΙΟΤΟΠΟ και την υπόσχεση για ποιότητα, εποχικότητα και βιωσιμότητα.

Ο ΒΙΟΤΟΠΟΣ είναι η σύνθεση τριών μενού γευσιγνωσίας, της «Χλωρίδας», της «Πανίδας» και του «Αλς». Το μενού «Χλωρίδα» είναι χορτοφαγικό. Μπορεί όμως να αποτελέσει και τη βάση ενός ευέλικτου γευστικού ταξιδιού, καθώς συνδυάζεται με πιάτα της «Πανίδας», που περιλμβάνει πρωτεΐνες της στεριάς, αλλά και του μενού «Αλς», που εστιάζει σε πρωτεΐνες από τη θάλασσα.

Ο βιότοπος της εποχής

Ο σεφ, παραμένοντας πιστός στις αρχές της εποχικότητας και των βιώσιμων πρακτικών, συνεχίζει να διερευνά την ελληνική γαστρονομική παράδοση και να αποτυπώνει την εναλλαγή των εποχών στα μενού του NYN ESTI. Στην τρέχουσα εκδοχή του ΒΙΟΤΟΠΟΥ η χλωρίδα και η πανίδα της γης και θάλασσας συντονίζονται στο «νυν» της άνοιξης.

Τσάγαλα, σπαράγγια, κουκιά, μούσμουλα, ανθοί νεραντζιάς συμμετέχουν στο νέο μενού ιστορώντας τη γεύση της εποχής. Ο Σταμάτης Μισομικές ερμηνεύει την εποχή με τον δικό του, ιδιωματικό τρόπο, ενθέτοντας στα πιάτα του δυο νέα στοιχεία που ενεργοποιούν τις αισθήσεις: το παγωμένο και το καυτερό.

Χαρακτηριστικά δείγματα το tacos-ροδίτικη λαδόπιτα του καλωσορίσματος, με την κρέμα καπνιστών κάσιους, την οποία «στεφανώνει» ένα μείγμα παγωμένων μυρωδικών, ο «κολοκυθανθός» σε tempura, vinaigrette με ιπποφαές, αλμυρό παγωτό χαμομήλι και καυτερή σος με μούσμουλα και χαμομήλι, αλλά και το μαγευτικό ροδίτικο μελεκούνι σε μια, νέα ντελικάτη εκδοχή του, με ακακία, κερί και βερίκοκο.

Liquid Gallery, κοκτέιλ που υμνούν την τέχνη

Ο mixologist Θάνος Μουσούλης, με την Υγρή του Πινακοθήκη, την όμορφα σχεδιασμένη cocktail list του, που αποτίνει φόρο τιμής σε διάσημους καλλιτέχνες και σε καλλιτεχνικά ρεύματα, προτείνει, παράλληλα ή εναλλακτικά με την πλούσια λίστα κρασιών, κοκτέιλ όπως, το Chilli Strings by Ishii Kakuko που συνδυάζει την τεκίλα με το τσίλι ή το Composition by Pierre Mondrian (τζιν-παρμεζάνα- νερό τομάτας και ανθράκωση), που μοιάζουν να έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να συνδυαστούν με τον ΒΙΟΤΟΠΟ της άνοιξης.

Info: nynesti.gr, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 51 – 53, Αθήνα | Τηλέφωνο: 698 943 8866 | Ώρες και μέρες λειτουργίας: Καθημερινά 13.00 – 17.00  και 19:00 – 00:00 (εκτός Δευτέρας καθ’ όλη τη μέρα και Τρίτης μεσημέρι)

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!