Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου Μικρά γευστικά θαύματα στις 7 Ιουλίου στο Κρανίδι

Μικρά γευστικά θαύματα στις 7 Ιουλίου στο Κρανίδι

0
Μικρά γευστικά θαύματα στις 7 Ιουλίου στο Κρανίδι
Εικόνα: mythicalpeloponnese.gr

To Peloponnese Food Stories επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά με πρώτη στάση την αργολική κωμόπολη με το νησιωτικό χαρακτήρα την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα.

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη χρονιά των Peloponnese Food Stories, η γαστρονομική σκηνή των μικρών-μεγάλων τόπων της Πελοποννήσου επιστρέφει και εφέτος για να γεμίσει τις πλατείες και τα τοπόσημα με μυρωδιές, γεύσεις, χαμόγελα, μουσικές, χορούς και τη ζεστασιά των ανθρώπων της.

Κάθε γιορτή περιλαμβάνει πακέτο δράσεων για την προβολή του γαστρονομικού πλούτου και της σημαντικής θέσης του στη διαχρονική ιστορία του τόπου μας.

Παραδοσιακές συνταγές, προϊόντα και τοπικοί παραγωγοί, κρασιά και ηδύποτα, τοπικά γλυκά, μουσικές, διαλέξεις, παιχνίδια για μικρούς γευσιγνώστες και πολλές δράσεις, φέρνουν κοντά τον κόσμο της πελοποννησιακής υπαίθρου με τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες .

Με επίκεντρο τις γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα, η κάθε γιορτή αποτελεί ένα βιωματικό ταξίδι στον τόπο  και το χρόνο, και, με τη χειροπιαστή αφήγηση των μύθων και παραδόσεων κάθε γωνιάς της Πελοποννήσου μέσα από μαθήματα μαγειρικής, παρασκευή ντόπιων συνταγών από τοπικούς σεφ, οινογνωσίες και γευσιγνωσίες από τους ίδιους τους δημιουργούς, παρουσιάσεις χειροτεχνιών και αντικειμένων παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας.

Η πρώτη στάση των φετινών Peloponnese Food Stories θα πραγματοποιηθεί στο Κρανίδι της Αργολίδας, την Παρασκευή 7 Ιουλίου αλλά και στις 7 το απόγευμα. Συνειρμικά και  μεταφορικά ο αριθμός μας καλεί σε γευσιγνωστικά θαύματα!

 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.