Αρχική Ιστορίες Food Stories Delivery, take away και διανομές κατ’ οίκον από σούπερ μάρκετ – Τι ισχύει

Delivery, take away και διανομές κατ’ οίκον από σούπερ μάρκετ – Τι ισχύει

0
Delivery, take away και διανομές κατ’ οίκον από σούπερ μάρκετ – Τι ισχύει

ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | Η λειτουργία διανομών και παραλαβής απ’ το κατάστημα εν μέσω lockdown και πώς διαμορφώνεται από τις 9.00 μ.μ. και μετά 

ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | Η λειτουργία διανομών και παραλαβής απ’ το κατάστημα εν μέσω lockdown και πώς διαμορφώνεται από τις 9.00 μ.μ. και μετά 

Καθώς από σήμερα περιορίζονται οι μετακινήσεις των πολιτών «στις απολύτως αναγκαίες» κατά την κρίση των ιθυνόντων μεταξύ των ωρών 9 το βράδυ έως 5 το πρωί, μια σειρά διευκρινίσεων βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη λειτουργεία του delivery καφέ, σνακ, φαγητού κ.λπ., του take away, δηλαδή της παραλαβής από το κατάστημα, και της διανομής προϊόντων κατ’ οίκον από μεγάλα και μικρά σούπερ μάρκετ.

Διανομή κατ’ οίκον από μεγάλα και μικρά σούπερ μάρκετ

Μικρά και μεγάλα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να εκτελούν παραγγελίες και να κάνουν «ντελίβερι» προϊόντων, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει τα μίνι μάρκετ και τα σούπερ μάρκετ από το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας τους μετά τις 8.30 το βράδυ, ως προς τη δυνατότητά τους να μπορούν να κάνουν διανομή προϊόντων και μετά τις 9 το βράδυ. Είπε ακόμη ότι σκοπός της νέας ρύθμισης είναι να μπορούν οι καταναλωτές να εξυπηρετηθούν καλύτερα και να παραγγέλνουν τα ψώνια τους από το σπίτι, ώστε να μην παρουσιάζεται συνωστισμός, αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery

Διευκρίνιση σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας (μεταξύ 9.00 μ.μ. και 5.00 π.μ. δηλαδή) εξέδωσε προ ημερών και ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές. Με την ίδια ανακοίνωση διευκρίνισε ακόμη πως η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 9.00 μ.μ. και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα οι επιτρεπόμενες μετακινήσεις θα είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων των πολιτών σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. Γι’ αυτές τις μετακινήσεις εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας

Γενικά από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, και καθ’ όλο το διάστημα του lockdown:

-Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), καθώς και τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα μένουν ανοιχτά έως τις 20.30.

Ειδικά, για τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και τα μίνι μάρκετ (όπως προαναφέρθηκε) διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20.30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.