Αρχική Ειδήσεις Αν δε σπάσεις …10.000 αυγά, ομελέτα-γίγαντα δεν τρως

Αν δε σπάσεις …10.000 αυγά, ομελέτα-γίγαντα δεν τρως

0
Αν δε σπάσεις …10.000 αυγά, ομελέτα-γίγαντα δεν τρως

10.000 αυγά και ένα ταψί τεσσάρων μέτρων χρειάστηκαν οι κάτοικοι της πόλης Malmedy του Βελγίου για να κάνουν πράξη και φέτος την παράδοση της γιγαντιαίας ομελέτας.

PLANET FOOD | 10.000 αυγά και ένα ταψί τεσσάρων μέτρων χρειάστηκαν οι κάτοικοι της πόλης Malmedy του Βελγίου για να κάνουν πράξη και φέτος την παράδοση της γιγαντιαίας ομελέτας.

H βελγική πόλη Malmedy τίμησε και φέτος την παράδοση που κρατά εδώ και 22 χρόνια και έφτιαξε τη γιγάντια ομελέτα. Χρειάστηκαν 10.000 αυγά και ένα ταψί 4 μέτρων για να κάνουν πράξη την επιθυμία τους οι κάτοικοι. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο και υπό τους ήχους μουσικής ξεκίνησαν να φτιάχνουν την γιγάντια ομελέτα, μία παράδοση της «Αδελφότητας της Γιγάντιας Ομελέτας», η οποία, σύμφωνα με το Reuters, ξεκίνησε το 1973. Εν μέσω βεβαίως του διατροφικού σκανδάλου που έχει πλήξει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με τα μολυσμένα με εντομοκτόνο αυγά, ο πρόεδρος της πόλης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι πρόκειται για ένα ασφαλές φαγητό και κάλεσε όλους τους πολίτες να δοκιμάσουν.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com