Αρχική Ειδήσεις Η Χανιώτισσα που έκανε τους Λονδρέζους να στήνονται σε ουρά για το σουβλάκι της

Η Χανιώτισσα που έκανε τους Λονδρέζους να στήνονται σε ουρά για το σουβλάκι της

0
Η Χανιώτισσα που έκανε τους Λονδρέζους να στήνονται σε ουρά για το σουβλάκι της

Μόνιμοι κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες του Λονδίνου περιμένουν όσο χρειαστεί για σουβλάκι απ’ την Eύη Περουλάκη.

Μόνιμοι κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες του Λονδίνου περιμένουν όσο χρειαστεί για σουβλάκι απ’ την Eύη Περουλάκη.

Η Εύη Περουλάκη κατάγεται απ’ τα Χανιά, αλλά ζει χρόνια στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το womantoc.gr πήγε στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου το 1997 για να σπουδάσει. Εργαζόταν στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια έχει στήσει την δική της επιχείρηση: ένα κινητό σουβλατζίδικο στο Λονδίνο που ακούει στο όνομα «Souvlaki Street» και γράφει τη δική του ιστορία στους πεζόδρομους και στις πλατείες του Λονδίνου.

Αν αναρωτηθείτε «μα καλά, με τόσους ξένους το Λονδίνο, δεν είχε σουβλάκι;», να ξέρετε ότι ακριβώς το ίδιο αναρωτήθηκε και ο σύντροφος της Εύης και έτσι προέκυψε σε πρώτη φάση η ιδέα. Δηλαδή ναι μεν το Λονδίνο είχε σουβλάκι, αλλά ήταν κάτι …σα σουβλάκι: με αραβική, λεπτή πίτα και συνήθως με κεμπάπ. Έχοντας γευτεί το σουβλάκι των Χανίων, αναρωτιόταν πώς γίνεται σε μια πόλη όπου ζουν τόσοι πολλοί Έλληνες, να μην μπορείς να βρεις αυθεντικό ελληνικό σουβλάκι. Και βάλθηκαν να …λύσουν το πρόβλημα.

Μία ωραία πρωία η Εύη Περουλάκη έκανε την εμφάνιση της στην τοπική αγορά με ένα «μαγγαλάκι» μιας χρήσης και υλικά για σουβλάκια από ελληνικά προϊόντα. Η μυρωδιά δεν άργησε να σπάσει τη μύτη στους πρώτους περαστικούς του Λονδίνου με τις πρώτες ουρές να σχηματίζονται μπροστά από τον πάγκο της. Τρία χρόνια μετά, το Souvlaki Street έχει το δικό του φανατικό κοινό. Έχει γίνει κάτι θεσμός για πολλούς στα κεντρικά σημεία του Λονδίνου όπως το City, τη Victoria αλλά και αλλού.

«Στήνουμε, ψήνουμε, σερβίρουμε και φεύγουμε, πληρώνοντας βέβαια ενοίκιο στους διοργανωτές του μάρκετ» λέει η ίδια στο newsbeast.gr προσθέτοντας ότι δίνει μεγάλη βάση στην ποιότητα και τα περισσότερα υλικά, όπως το κρέας και το γιαούρτι τα προμηθεύεται από την Ελλάδα.

«Όταν ξεκινήσαμε το 2014 ήμασταν από τα πρώτα κινητά σουβλατζίδικα στο Λονδίνο. Όσοι είχαν πάει στην Ελλάδα και είχαν γευτεί το σουβλάκι της ενθουσιάζονταν οπότε μας έβλεπαν και μας προτιμούσαν. Το σουβλάκι μου τους φέρνει αναμνήσεις, μας λένε ότι τους θυμίζει την Ελλάδα και τις διακοπές τους» σχολιάζει στην ίδια συνέντευξη. Άλλοι πάλι έλκονται απλώς από τη μυρωδιά ή η περιέργεια. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η ουρά δεν τελειώνει…

Ποια είναι τα καλά σημεία για να στήσει το σουβλατζίδικό της; «Τα πιο καλά σημεία είναι στο κέντρο του Λονδίνου και κυρίως το City. Χιλιάδες είναι αυτοί που ξεχύνονται από τα γραφεία κάθε μεσημέρι ψάχνοντας κάτι διαφορετικό να φάνε. Το City είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μου σημεία και πουλάμε τα πιο πολλά σουβλάκια σε σχέση με οπουδήποτε αλλού».

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!