Αρχική Ειδήσεις Αττική: τόνοι ακατάλληλων τροφίμων και παράνομες συσκευασίες προϊόντων σε σούπερ μάρκετ

Αττική: τόνοι ακατάλληλων τροφίμων και παράνομες συσκευασίες προϊόντων σε σούπερ μάρκετ

0
Αττική: τόνοι ακατάλληλων τροφίμων και παράνομες συσκευασίες προϊόντων σε σούπερ μάρκετ

Οικονομική απάτη και «βόμβα» υγειονομικού ενδιαφέροντος εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ σε κατάστημα στο νομό Αττικής.

Οικονομική απάτη και «βόμβα» υγειονομικού ενδιαφέροντος εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ σε κατάστημα στο νομό Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, στις 21/08/2018 στο ΓΕΡΑΚΑ Αττικής, κλιμάκια ελέγχου της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής διενήργησαν έλεγχο εφαρμογής των διατάξεων του Ν.4177/2013 και Ν.4155/2013, σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου ειδών διατροφής, τύπου σούπερ μάρκετ.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα  στην έδρα της επιχείρησης, επί της Λεωφ. Μαραθώνος και σε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο αυτής, σε άλλη διεύθυνση, διαπιστώθηκαν παραβάσεις οικονομικής φύσεως, παραποίησης σημάτων, παράνομης συσκευασίας χύμα ανώνυμου προϊόντος, καθώς και σημαντικές παραβάσεις που σχετίζονταν με την ασφάλεια των τροφίμων.

Συγκεκριμένα, στην έδρα της επιχείρησης, εντοπίστηκαν χύμα ανώνυμα και άγνωστης προέλευσης τρόφιμα και αλκοολούχα ποτά, χωρίς παραστατικά αγοράς. Η επεξεργασία, συσκευασία και αποθήκευσή τους πραγματοποιούνταν σε ακατάλληλες συνθήκες για την ανθρώπινη υγεία, εφόσον δεν τηρούνταν οι απαραίτητες προδιαγραφές. Σε πολλές περιπτώσεις έφεραν κατασκευασμένα – πλαστά σήματα. Στον αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο εντοπίστηκαν, επιπλέον, είδη συσκευασίας, όπως σακούλες και αυτοκόλλητες ετικέτες, καθώς και ένα ειδικό μηχάνημα επικόλλησης ετικετών.

Τα κλιμάκια  ελέγχου του ΣΔΟΕ και του ΕΦΕΤ κατέσχεσαν μεταξύ άλλων:

  • Δέκα τόνους ακατάλληλων τροφίμων άγνωστης προέλευσης. Ο ΕΦΕΤ  έλαβε δείγματα τροφίμων για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.
  • Το ειδικό μηχάνημα επικόλλησης ετικετών.
  • Τετρακόσιες περίπου συσκευασίες τροφίμων, κυρίως καφέ, με πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών και πενήντα (50)  φιάλες αλκοολούχων ποτών,  που εντοπίστηκαν σε ακατάλληλο χώρο φύλαξης (μέσα σε container στην έδρα της επιχείρησης).
  • Επίσημα και ανεπίσημα φορολογικά στοιχεία της επιχείρησης.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπισθεί η προέλευση των ακατάλληλων τροφίμων, οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις καθώς και η τυχόν διάπραξη λαθρεμπορικών παραβάσεων.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com