Αρχική Ειδήσεις Αγορά Αποκάλυψη Reuters: Στις πιθανώς καρκινογόνες ουσίες, η ασπαρτάμη – Έρχονται επίσημες ανακοινώσεις

Αποκάλυψη Reuters: Στις πιθανώς καρκινογόνες ουσίες, η ασπαρτάμη – Έρχονται επίσημες ανακοινώσεις

0
Αποκάλυψη Reuters: Στις πιθανώς καρκινογόνες ουσίες, η ασπαρτάμη – Έρχονται επίσημες ανακοινώσεις
Εικόνα: Unsplash

Η ανακοίνωση αναμένεται τον Ιούλιο από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), το ερευνητικό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Καμπανάκι» ειδικών για ένα από τα πιο διαδεδομένα υποκατάστατα ζάχαρης στον κόσμο, το οποίο πρόκειται να κηρυχθεί ως πιθανώς καρκινογόνο από κορυφαίο παγκόσμιο οργανισμό για τον καρκίνο, αναγγέλλει το Reuters. Σε αποκλειστικό άρθρο του, όπου επικαλείται δυο υψηλά ιστάμενες πηγές που γνωρίζουν τη διαδικασία, το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τον επόμενο μήνα.

Πρόκειται για την ουσία ασπαρτάμη, που χρησιμοποιείται ευρέως σε αναψυκτικά και προϊόντα διαίτης μεγάλων εταιρειών (σ.σ. στο άρθρο αναφέρονται εταιρείες όπως η Coca Cola και η Mars). Αναμένεται να καταχωριστεί τον Ιούλιο ως «πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο» για πρώτη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), το ερευνητικό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον καρκίνο, ανέφεραν οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η απόφαση του IARC, η οποία οριστικοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από συνάντηση των εμπειρογνωμόνων της ομάδας, αποσκοπεί στην αξιολόγηση του κατά πόσον κάτι αποτελεί δυνητικό κίνδυνο ή όχι, με βάση όλα τα δημοσιευμένα στοιχεία. Ο IARC δεν λαμβάνει υπόψη πόση ποσότητα από ένα προϊόν μπορεί να καταναλώσει ένα άτομο με ασφάλεια. Αυτές οι οδηγίες προέρχονται από ξεχωριστή επιτροπή.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται για τη σημαντική εξέλιξη μπορούν να διαβάσουν τη συνέχεια είτε στα ελληνικά στο ethnos.gr είτε στα αγγλικά στην πηγή.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.