Αρχική Ειδήσεις Ανακλήσεις Προϊόντων O ΕΦΕΤ ανακαλεί αποξηραμένα βερίκοκα

O ΕΦΕΤ ανακαλεί αποξηραμένα βερίκοκα

0
O ΕΦΕΤ ανακαλεί αποξηραμένα βερίκοκα
Εικόνα: Pixabay

Δείτε την επωνυμία και τη συσκευασία των μη ασφαλών προϊόντων που καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι ενδεχομένως τα έχουν ήδη προμηθευτεί, να μην τα καταναλώσουν

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος επισήμου ελέγχου έτους 2023, για τον έλεγχο προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε διάφορα είδη τροφίμων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία «ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 250 γρ., με αριθμό παρτίδας 02-251 και ανάλωση έως: 18/08/2024, που συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΚΑΡΠΟΣ» Σιδηρόπουλος Κ. & ΣΙΑ Ε.Ε., με έδρα τη Λυδία Ν. Καβάλας.

Σύμφωνα με δελτίου Τύπου της 10ης Ιανουαρίου 2024, το προϊόν εξετάστηκε από την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ και διαπιστώθηκε ότι περιέχει διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚO – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.