Αρχική Ειδήσεις Ανακλήσεις Προϊόντων Ανάκληση αντικολλητικού ταψιού από τον ΕΦΕΤ

Ανάκληση αντικολλητικού ταψιού από τον ΕΦΕΤ

0
Ανάκληση αντικολλητικού ταψιού από τον ΕΦΕΤ

Διαπιστώθηκε εκτεταμένη αλλοίωση του επιχρίσματος της εσωτερικής επιφάνειάς του, συνοδευόμενη από αποκόλληση και μεταφορά τεμαχίων του στο τρόφιμο.

Δελτίο Τύπου για την ανάκληση επικίνδυνου για την υγεία ταψιού εξέδωσε ο ΕΦΕΤ στις 11.05.23. Ταυτόχρονα ζητεί από τους καταναλωτές που το έχουν ήδη αγοράσει να μην το χρησιμοποιήσουν. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«H Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διερεύνηση αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία ενός ταψιού, το οποίο εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Β’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους. Από την εργαστηριακή ανάλυση διαπιστώθηκε εκτεταμένη αλλοίωση του επιχρίσματος της εσωτερικής επιφάνειας του, συνοδευόμενη από αποκόλληση και μεταφορά τεμαχίων του επιχρίσματος στο τρόφιμο με το οποίο ήρθε σε επαφή. Συγκεκριμένα πρόκειται για αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 45,5×30,5x7cm και Lot No: B65AM2140-3, προέλευσης Κίνας, το οποίο διανέμεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «JUMBO ΑΕΕ».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το χρησιμοποιήσουν».

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!