Αρχική Ειδήσεις Αλμυρό παγωτό, μια (ξεχασμένη) συνήθεια αιώνων

Αλμυρό παγωτό, μια (ξεχασμένη) συνήθεια αιώνων

0
Αλμυρό παγωτό, μια (ξεχασμένη) συνήθεια αιώνων

FOOD STORIES | Τι μαθαίνεις άμα κάνεις βόλτα σε εκθέσεις…

FOOD STORIES | Τι μαθαίνεις άμα κάνεις βόλτα σε εκθέσεις…

Ας είναι και …ψηφιακή η βόλτα, κανένα πρόβλημα, σαν αυτή που προσφέρει το προωθητικό βιντεάκι του euronews για το Μουσείο Παγωτού του Λονδίνου. Μια έκθεση, στην ουσία, που στεγάζεται στο British Museum of Food, λέγεται SCOOP και συμπίπτει με την 300ή επέτειο των Συνταγών της Mary Eales (1718), απ’ τις πρώτες εκδόσεις με παγωτό στην Αγγλία. Η έκθεση στηρίζεται στη μεγαλύτερη συλλογή συσκευών και αντικειμένων που σχετίζονται με το παγωτό παγκοσμίως, η οποία περιλαμβάνει  14.000 αντικείμενα από το vintage εξοπλισμό έως το ρετρό σερβίρισμα κι από τη διαφήμιση ως την τέχνη, το ντιζάιν και τη μουσική. Τα αντικείμενα αυτά μαζεύονται για πάνω από 40 χρόνια από τους Robin και Caroline Weir.

Σύμφωνα, λοιπόν με τον Robin Weir (φωτό από το TimeOut), τον παθιασμένο συλλέκτη αντικειμένων που σχετίζονται με το παγωτό και την ιστορία του, το παγωτό παρμεζάνα, έκανε τον …ντόρο του τα τελευταία χρόνια, γιατί απλώς οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν και ως εκ τούτου δεν αντιλαμβάνονται ότι τα αλμυρά παγωτά κάποτε ήταν εξαιρετικά δημοφιλή. «Ένας σεφ βραβευμένος με 3 αστέρια έγραψε πρόσφατα πως το παγωτό με τυρί υπήρξε δική του επινόηση» σχολιάζει ο Weir στο βίντεο του Euronews για να συμπληρώσει αμέσως με το αρμόζον βρετανικό ύφος: «Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά ήταν διαθέσιμο σε βιβλίο μαγειρικής από το 1670».

Υπ’ αυτό το πρίσμα, πάντως, κάτι παγωτά-φέτα-χωριάτικη-σαλάτα και κάτι παγωτά-με-αστακό που διατρέχουν τελευταίως τον ιστό φαντάζουν λιγότερο …χιπστεριές.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.