Αρχική Ειδήσεις 6 λάθη που κάνεις στην ομελέτα

6 λάθη που κάνεις στην ομελέτα

0
6 λάθη που κάνεις στην ομελέτα

Αυτά είναι τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη και οι συμβουλές μας για να τα αποφύγετε την επόμενη φορά που θα μπείτε στην κουζίνα!

Αυτά είναι τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη και οι συμβουλές μας για να τα αποφύγετε την επόμενη φορά που θα μπείτε στην κουζίνα!

ΠΗΓΗ: womantoc.gr

1ο λάθος: Δεν χτυπάς καλά τα αυγά

Συμβουλή: Αυτό το πρώτο βήμα για το μαγείρεμα των αυγών είναι σημαντικό για αυτό φρόντισε να σπάσει τελείως ο κρόκος των αυγών ώστε να ανακατευτούν απόλυτα με το ασπράδι. Αφού χτυπηθούν καλά, για τουλάχιστον 30′-40′ δευτερόλεπτα, θα αποκτήσουν ένα κιτρινωπό χρώμα.   

2ο λάθος: Καθυστερείς να ρίξεις το μείγμα των αυγών στο τηγάνι

Συμβουλή: Η ανάμειξη των αυγών θα πρέπει να γίνει λίγο πριν το ρίξεις στο τηγάνι, ώστε να μην ξεφουσκώσουν και να διατηρήσουν τον αέρα που έχει ενσωματωθεί κατά το χτύπημά τους. Μόνο έτσι θα φτιάξεις μια πραγματικά αφράτη ομελέτα.

3ο λάθος: Ψήνεις σε δυνατή φωτιά

Συμβουλή: Υπομονή! Η ομελέτα θέλει σιγανή φωτιά και χρόνο, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να καούν τα αυγά.

4ο λάθος: Χρησιμοποιείς το λάθος σκεύος

Συμβουλή: Το τηγάνι που θα επιλέξεις πρέπει να είναι τόσο μεγάλο όσο θες και το μέγεθος της ομελέτας σου. Μεγαλύτερη ομελέτα σημαίνει περισσότερα αυγά, άρα μεγαλύτερο τηγάνι. Για παράδειγμα, δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μεγάλο τηγάνι για να φτιάξεις ομελέτα με δύο αυγά γιατί το πάχος της ομελέτας θα είναι λεπτό με αποτέλεσμα να μην ψηθεί καλά και να καεί.

5ο λάθος: Ψήνεις για πολλή ώρα την ομελέτα

Συμβουλή: Για να μην φτιάξεις μια στεγνή ομελέτα, πρόσεξε να αφαιρέσεις το τηγάνι από τη φωτιά όταν η ομελέτα έχει χρυσαφίσει χωρίς να καεί. Το σκεύος διατηρεί την υψηλή του θερμοκρασία και έτσι η ομελέτα τηγανίζεται ακόμα και εκτός φωτιάς για περίπου ένα ακόμα λεπτό.  (Τέλεια συνταγή για ομελέτα θα βρεις εδώ)

6ο λάθος: Την αναποδογυρίζεις και πάντα καταστρέφεται

Συμβουλή: Το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πιάτο μεγαλύτερο από το τηγάνι σου. Καπάκωσε την επιφάνεια του τηγανιού με το πιάτο, με αργές κινήσεις αναποδογύρισε την ομελέτα ώστε να πέσει στο πιάτο και επίστρεψε την άψητη πλευρά στο τηγάνι. Τηγάνισε για 3 λεπτά ακόμα και η ομελέτα σου είναι έτοιμη!

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.