Αρχική Ειδήσεις 410.000 δολάρια πρόστιμο στη blogger που υποδύθηκε την καρκινοπαθή

410.000 δολάρια πρόστιμο στη blogger που υποδύθηκε την καρκινοπαθή

0
410.000 δολάρια πρόστιμο στη blogger που υποδύθηκε την καρκινοπαθή

H Μπελ Γκίμπσον, blogger από την Αυσταλία, ισχυρίστηκε ότι «νίκησε τον καρκίνο» προσέχοντας τη διατροφή της και τον τρόπο ζωής της.

H Μπελ Γκίμπσον, blogger από την Αυσταλία, ισχυρίστηκε ότι «νίκησε τον καρκίνο» προσέχοντας τη διατροφή της και τον τρόπο ζωής της.

Επίλογος δόθηκε σε δικαστική αίθουσα της Μελβούρνης στην πολύκροτη υπόθεση εξαπάτησης από την wellness blogger Μπελ Γκίμπσον. Η 25χρονη, που υποδύθηκε την καρκινοπαθή, καλείται να πληρώσει -σύμφωνα με το CNN.gr– 410.000 δολάρια Αυστραλίας για εξαπάτηση καταναλωτών με ψεύτικες υποσχέσεις.

 Όλα ξεκίνησαν περίπου επτά χρόνια πριν, όταν η Γκίμπσον, blogger από την Αυσταλία αποφάσισε να υποδυθεί ότι «νίκησε τον καρκίνο» προσέχοντας τη διατροφή και τον τρόπο ζωής της.

Η Γκίμπσον εμπορεύτηκε την «αυτοσχέδια θεραπεία» της μοσχοπουλώντας το ψέμα της με εφαρμογή (app) για smartphones, περιπαίζοντας ακόμη και την Apple που συνεργάστηκε μαζί της προκειμένου να είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της και για το Apple Watch.

Παριστάνοντας ότι νίκησε την ασθένεια η Γκίμπσον θησαύριζε προσβάλλοντας και κοροϊδεύοντας τους πάντες ισχυριζόμενη ότι αν και είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, η «αγιουρβεδική μέθοδο ιατρικής» που ακολούθησε σε συνδυασμό με οξυγονοθεραπεία και διατροφή χωρίς γλουτένη και επεξεργασμένη ζάχαρη την έσωσαν.

Σήμερα το επαίσχυντο ψέμα τιμωρείται καθώς οι δικαστικές αρχές της Αυστραλίας την έκριναν ένοχη για παραπλάνηση του κοινού.

Ο συνήγορος του καταναλωτή της πολιτείας Βικτόρια προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της Γκίμπσον και το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο δικαίωσε την υπηρεσία κρίνοντας ότι η Γκίμπσον προέβη σε παραπλανητικές ενέργειες καθώς προώθησε το βιβλίο της και την εφαρμογή για κινητά με ψευδείς ισχυρισμούς. «Η κυρία Γκίμπσον σκοπίμως εκμεταλλεύθηκε την επιθυμία μελών της αυστραλιανής κοινότητας να βοηθήσουν τους λιγότερο τυχερούς», ανέφερε στην απόφασή της η δικαστής Ντέμπρα Μόρτιμερ.

Το βιβλίο με τίτλο The Whole Pantry περιέχει 80 συνταγές κυρίως φυτικές που υποτίθεται ότι εμπνεύστηκε η συγγραφέας μέσα από τη μάχη της με τον καρκίνο κυκλοφόρησε το 2013. Το συνόδευε και μια εφαρμογή για smartphone και το λάνσαρε ισχυριζόμενη ότι είχε ξεπεράσει τη νόσο μέσω εναλλακτικών θεραπειών όπως η αγιουρβέδα και μια δίαιτα με προϊόντα χωρίς γλουτένη και επεξεργασμένη ζάχαρη. Το 2015 παραδέχτηκε η ίδια σε αυστραλιανό περιοδικό ότι η διάγνωση ήταν μια ιδέα της για να κερδίσει χρήμα πουλώντας ελπίδα.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.