Αρχική Ειδήσεις 23χρονος Ελληνας είναι ο καλύτερος νεαρός αρτοποιός της Ευρώπης

23χρονος Ελληνας είναι ο καλύτερος νεαρός αρτοποιός της Ευρώπης

0
23χρονος Ελληνας είναι ο καλύτερος νεαρός αρτοποιός της Ευρώπης

O Σταύρος Ευαγγέλου, αν και είναι μόλις 23 ετών σαρώνει στους διαγωνισμούς αρτοποιίας τόσο στη Γερμανία όπου ζει, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

O Σταύρος Ευαγγέλου, αν και είναι μόλις 23 ετών σαρώνει στους διαγωνισμούς αρτοποιίας τόσο στη Γερμανία όπου ζει, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Η αγάπη του για την αρτοποιία ξεκίνησε από τότε που γεννήθηκε σχεδόν, αφού οι γονείς του είχαν από τότε εργαστήριο στου Ζωγράφου. Εκεί, από τα 5 του χρόνια άρχισε να παρασκευάζει ψωμιά και τούρτες.

Σε ηλικία 18 ετών, ο Σταύρος έφυγε για τη Γερμανία, για να κάνει σπουδές πάνω στην αρτοποιία. Το ταλέντο του δεν άργησε να αναγνωριστεί, αφού παρόλο που δεν μιλούσε πολύ καλά γερμανικά και όπως τονίζει ότι με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές του συνεννοούνταν στη «φουρναρέικη» γλώσσα, είχε μια άριστη πορεία.

1η θέση σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Αν και είναι μόλις 23 ετών, ο Σταύρος έχει λάβει πολλές διακρίσεις και πρωτιές σε διαγωνισμούς.

Η τελευταία του διάκριση ήρθε πριν από λίγες μέρες, όταν πήρε μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για νέους αρτοποιούς από 6 χώρες και κέρδισε το πρώτο βραβείο σε 4 από τις 6 κατηγορίες: βραβείο για τα καλύτερα ψωμιά, για το καλύτερο κρουασάν, για την καινοτομία προϊόντων και γεύσεων και το τέταρτο που αφορά στη δημιουργικότητα πάνω στο βασικό θέμα του διαγωνισμού, που ήταν η πατρίδα.

Η δημιουργία του για την Ελλάδα

Με έμπνευση την πατρίδα, ο Σταύρος έφτιαξε μια προτομή πάνω σε αρχαιοελληνικό κίονα με φόντο μια λύρα. Ο ίδιος μιλώντας στην Deusche Welle είπε:

«Προσπάθησα να δέσω την Ευρώπη με τη Γερμανία και την Ελλάδα. Εκείνο που άρεσε ιδιαίτερα ήταν οι συνδυασμοί. Για παράδειγμα, έφτιαξα κρουασάν και έβαλα μέσα λιαστή ντομάτα Σαντορίνης, με φέτα και βασιλικό. Αν το φάτε, είναι φοβερό, μοναδικό σε γεύση. Πήρα την Ελλάδα, τη συνέδεσα με τη Γερμανία και έβαλα ως βάση την Ευρώπη».

Θα επιστρέψει στην Ελλάδα;

Ο επόμενος στόχος του 23χρονου πολυβραβευμένου Έλληνα αρτοποιού είναι η ζαχαροπλαστική και το δίπλωμα θα το πάρει σε ένα χρόνο σε συνδυασμό με σπουδές στα οικονομικά.

«Μετά θα πάω στρατό και όταν τελειώσω, θέλω να δώσω όσο μπορώ και όπως μπορώ στην επιχείρηση των γονέων μου στην Αθήνα». Δεν θέλει βεβαια να κομίσει γλαύκας εις Αθήνας, αλλά τα γερμανικά είδη ψωμιού με δημητριακά, σπόρους, με το αρχικό σιτάρι, όπως λέει, «ψωμιά με μεγάλη θρεπτική αξία, απαραίτητα στη διατροφή».

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.