Αρχική Ειδήσεις 10 πράγματα που (σίγουρα) δεν ξέρατε ότι κάνει ο φούρνος μικροκυμάτων

10 πράγματα που (σίγουρα) δεν ξέρατε ότι κάνει ο φούρνος μικροκυμάτων

0
10 πράγματα που (σίγουρα) δεν ξέρατε ότι κάνει ο φούρνος μικροκυμάτων

Οι φούρνοι μικροκυμάτων που έχετε στο σπίτι το μόνο που κάνουν πολλές φορές είναι να ζεσταίνουν κρύα φαγητά. Δείτε τι άλλο μπορούν να κάνουν.

Οι φούρνοι μικροκυμάτων που έχετε στο σπίτι το μόνο που κάνουν πολλές φορές είναι να ζεσταίνουν κρύα φαγητά. Δείτε τι άλλο μπορούν να κάνουν.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Αναβιώνει τα φυτά σας
Αν την επόμενη φορά που σκοπεύετε να φυτέψετε ένα νέο λουλούδι περάσετε πρώτα το χώμα μία βόλτα από τα μικροκύματα, θα αποστειρώσετε το χώμα και θα προσφέρετε στο φυτό σας μία πολύ πιο υγιή βάση για ανάπτυξη. (χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό τάπερ για ένα κιλό χώμα τη φορά στο full για 90 δεύτερα)

Ξεκολλάει γραμματόσημα
Αν θέλετε να βγάλετε χωρίς να καταστρέψετε ένα γραμματόσημο από ένα γράμμα, βάλτε πάνω του μία σταγόνα νερό και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 15-20 δεύτερα

Αποστειρώνει σφουγγάρια
Βάλτε το σφουγγάρι σας στο νερό και μετά στα μικροκύματα για ένα λεπτό. Στην ουσία είναι σαν να το απολυμαίνετε με ατμό.

Δημιουργεί ζεστά επιθέματα
Αν έχετε τραβήγματα σε μύες κλπ, μπορείτε να δημιουργήσετε ζεστά επιθέματα για να ανακουφιστείτε. Πάρτε μία παλιά αθλητική κάλτσα, κόψτε την άκρη το πέλματος και ράψτε το άνοιγμα. Γεμίστε τη με ρύζι και ράψτε και την άλλη πλευρά. Με λίγα δεύτερα στα μικροκύματα, η πρώην κάλτσα είναι ιδανικό ζεστό επίθεμα.

Φρεσκάρει το χθεσινό ψωμί
Αν το ψωμί σκλήρυνε από χθες αλλά δεν θέλετε να το πετάξετε. Απλά βρέξτε λίγο ένα κομάτι χαρτί κουζίνας, βάλτε το στα μικροκύματα και από πάνω του τοποθετήστε το υπόλοιπο ψωμί. 20 δεύτερα αρκούν για να το μαλακώσουν σαν να έχει βγει μόλις από το φούρνο (της γειτονιάς).

Ξεκολλάει την μαύρη ζάχαρη
Για τους λάτρεις του Μοχίτο, αλλά και του τσαγιού ή του καφέ, η μαύρη ζάχαρη είναι απόλαυση. Κάποιες ποικιλίες της όμως (οι καλές συνήθως) σε λίγο καιρό γίνονται μία σκληρή μάζα και είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθούν. Στο κουτί που έχετε τη ζάχαρη (προσοχή!- όχι αν είναι μεταλλικό) βάλτε ένα τυλιγμένο κομμάτι υγρό χαρτί κουζίνας. Κλείστε το δοχείο και φουρνίστε το για 20 δεύτερα. Η ζάχαρη θα είναι και πάλι έτοιμη για χρήση.

Δίνει παράταση ζωής στα τσιπς
Τα πατατάκια χάνουν το… στιλ τους μετά από μία ημέρα. Αν του δώσετε μία «γυρισιά» 10 δευτέρων στο φουρνάκι, είναι ξανά έτοιμα να… σας παχύνουν.

Φτιάχνει κέϊκ σε πέντε λεπτά!
Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για απλά σοκολατένια κέικ που γίνονται σε λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Το έχουμε δοκιμάσει και είναι απολαυστικό, θυμίζοντας λίγο σουφλέ.

Ξεφλουδίζει σκόρδα
Οποιος μαγειρεύει και καθαρίζει σκόρδο γνωρίζει καλά ότι η βρώμα θέλει βασιλικά έξοδα για να φύγει. Βάζοντας τις σκελίδες στα μικροκύματα για 15 δεύτερα όμως, ο εξωτερικός φλοιός σχεδόν αποχωρίζεται, κάνοντας πολύ πιο εύκολη την όλη διαδικασία.

Μαλακώνει λεμόνια και πορτοκάλια για καλύτερο στύψιμο
Αν πριν στο στίφτη, τα περάσετε για μία «βόλτα» 10-15 δευτερολέπτων από τα μικροκύματα, θα μαλακώσουν όσο χρειάζεται για να κερδίσετε και την τελευταία σταγόνα με λιγότερη δύναμη.

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com