Αρχική Blogs Κάν’ το #ΣανΚορίτσι, γιατί ΕΙΣΑΙ κορίτσι –και μη μασάς!

Κάν’ το #ΣανΚορίτσι, γιατί ΕΙΣΑΙ κορίτσι –και μη μασάς!

0

Η έκφραση «το κάνεις #ΣανΚορίτσι» τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά (τη γλώσσα στην οποία γυρίστηκε το σποτ) χρησιμοποιείται συχνά ως «ταπεινωτικό» επιχείρημα εναντίον κάποιου/ας. Το βίντεο αυτό της always που κάνει θαύση στο you tube- στοχεύει στην αποδόμηση του αρνητικού στερεότυπου που πληγώνει, αλλά και χειραγωγεί τα κορίτσια, «εθίζοντάς» τα στη ιδέα ότι «είναι προορισμένα απ’ τη φύση τους να μην τα καταφέρνουν και τόσο καλά», γεγονός που πλήττει την αυτοπεποίθησή τους ειδικά στην ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας.

san-koritsi2

Η έκφραση «το κάνεις #ΣανΚορίτσι» τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά (τη γλώσσα στην οποία γυρίστηκε το σποτ) χρησιμοποιείται συχνά ως «ταπεινωτικό» επιχείρημα εναντίον κάποιου/ας. Το βίντεο αυτό της always στοχεύει στην αποδόμηση του αρνητικού στερεότυπου που πληγώνει, αλλά και χειραγωγεί τα κορίτσια, «εθίζοντάς» τα στη ιδέα ότι «είναι προορισμένα απ’ τη φύση τους να μην τα καταφέρνουν και τόσο καλά», γεγονός που πλήττει την αυτοπεποίθησή τους ειδικά στην ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας.{loadposition rely}

«Στη δουλειά μου ως ερευνήτρια έχω αντικρίσει από πρώτο χέρι την κρίση αυτοπεποίθησης μεταξύ κοριτσιών και την αρνητική επίπτωση των στερεοτύπων πάνω τους» είπε η Lauren Greenfield, σκηνοθέτης και υπεύθυνη του #LikeAGirl project. «Όταν η φράση “σαν κορίτσι” έχουμε μάθει να δηλώνει κάτι αρνητικό, είναι βαθιά αποκαρδιωτικό. Είμαι περήφανη που μαζί με την Always ρίχνουμε φως στο πώς αυτή η απλή φράση μπορεί να έχει σημαντικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στα κορίτσια και στις γυναίκες. Είμαι ενθουσιασμένη που συμμετέχω σε αυτή την ενέργεια επαναπροσδιορισμού της φράσης “σαν κορίτσι” σε κάτι θετικό». Παρακολουθήστε το σποτάκι που καταγράφει πως το να «τρέχεις #ΣανΚορίτσι», να «πετάς την μπάλα #ΣανΚορίτσι», να «μάχεσαι #ΣανΚορίτσι» όχι μόνο δεν είναι κάτι αρνητικό αλλά συχνά είναι απλώς ΤΕΛΕΙΟ. [Πατήστε το play κάτω για να ξεκινήσει το video].

Κάνουμε μια αρχή δείχνοντάς τους ότι το να κάνεις πράγματα #ΣανΚορίτσι είναι τέλειο. Οπότε πες μας… τι κάνεις ΕΣΥ #ΣανΚορίτσι;

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!