Αρχική Blogs Chili Pepper Οκτώβριος 12

Chili Pepper Οκτώβριος 12

0
Chili Pepper Οκτώβριος 12

Ποιος (δεν) φοβάται…την όμορφη, έξυπνη, σύζυγο, μητέρα, ετών 39, πολυάσχολο στέλεχος που… μόλις απολύθηκε;

Ποιος (δεν) φοβάται… …την όμορφη, έξυπνη, σύζυγο, μητέρα, ετών 39, πολυάσχολο στέλεχος που… μόλις απολύθηκε;

«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες»! έλεγε η γιαγιά. Δηλαδή όχι ακριβώς μεγάλη μπουκιά –αυτό το λέει ο λαός– η γιαγιά έλεγε μεγάλο σκατό φάε κ.λπ. κ.λπ. Θα το πω κι ας κινδυνεύει ο εκδοτικός οίκος να αποκλειστεί από φανατισμένα μέλη της ελληνικής λαογραφικής εταιρίας, τον Παναγιώτη Μυλωνά και τη Χρυσή Αυγή για παραποίηση της ελληνικής περιουσίας.

Εγώ όμως έχω λόγο που το λέω. Κι εσείς φίλοι αναγνώστες ξέρετε. Ξεκρεμάστε από τη βιβλιοθήκη την κορνίζα με τη στήλη chili pepper του περασμένου τεύχους και ξαναδιαβάστε με τι πυρετώδη ενθουσιασμό υποδέχομαι την αρχή του σχολικού έτους. Βάγια και κλαδιά παντού, όπως ο Αντώνης την Αγγελικούλα, δεν υπερβάλλω καθόλου.

Τι εννοείτε «ποια Αγγελικούλα»! Την κόρη του πάστορ και της δασκάλας καλέ, τη Μέρκελ εννοώ. «Μεγάλων τα παιδιά σου σωστά», σου λένε μετά οι παιδοψυχολόγο «Για όλα οι γονείς φταίνε.» Σώπα καλέ. Άμα το παιδί είνα ζαβό από μικρό, τι να κάνει κι ο γονιός; Πόσα λάθη μπορε να έκανε ο έρμος ο παπα-Χορστ; Το είδε το παιδί μόλι γεννήθηκε. Τι ευχέλαια έκανε… τι το όνομα των αγγέλω της έδωσε… τίποτα δεν έπιασε. Ευτυχώς για τον άνθρωπο η καγκελάριος πήρε το επώνυμο του συζύγου της και γλίτωσε από την κατακραυγή ο πικραμένος πατέρας.

Αλλά επειδή «το ζουρλό και το χωριάτη ξένοι πόνοι τον γεράζουν» επιστρέφω στους δικούς μου πόνους. Έλεγα λοιπόν στην περασμένη στήλη «τι καλά που ήρθε ο Σεπτέμβρης και θα πάνε οι βρικόλακες σχολείο», αλλά λογάριαζα χωρίς τη συγγραφική ομάδα του βιβλίου της Φυσικής της Ε’ Δημοτικού. Τους «Reduced Shakespeare Company» εννοώ, οι οποίοι μετά το «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» έγραψαν το «Ολόκληρη η Φυσική σε δυο σελίδες» και το έδωσαν στο υπουργείο Παιδείας να το μοιράσει με σκοπό να μισήσουν τα παιδάκια το μάθημα. Πού θα πάει όμως; Θα πάνε και τα δικά τους παιδιά σχολείο, δε θα πάνε;

Και πείτε μου τώρα εσείς, φίλοι αναγνώστες: είναι σύμπτωση που η Μέρκελ έχει τελειώσει Φυσικός; Καλά τη έκανε λοιπόν και η Μαριάννα Ντούβλη, η οποία ντύθηκε νύφη, ανέβηκε πάνω σε ένα άλογο και πήγε στο Λευκό Πύργο ακολουθούμενη από θαυμαστές πανοκράτες τω οποίων το πανό διαμαρτυρίας έγραφε: «κυρία Μέρκελ κάνε και λίγο κράτει, τα μέτρα σου μας κάνανε άχρηστου στο κρεβάτι»… Ό,τι να ’ναι! Ελπίζω να ’χει αλλάξει κα αυτή επώνυμο.

Τι να πεις σα γονιός; Δεν έχεις επιλογές. Σηκώνεις τα μάτια στον Πανάγαθο και τη γαλανόλευκη –Ηλία μου– και προσεύχεσαι να μη σου βγει το παιδί αλαφροΐσκιωτο. Και καλά τη μικρή δε τη φοβάμαι, το μεγάλο φοβάμαι που ούτε εμένα ακούει ούτε τον πατέρα του. Όχι ότι ο πατέρας του μιλάει, όχι βέβαια. Αν υπήρχε Όσκαρ βωβού πατέρα δε θα ’χαμε ράφι άδειο στο σπίτι. Για να καταλάβετε, είναι πλέον τόσο διακοσμητικός, που αν αποφασίσω να αλλάξω άντρα και να χωρίσω, δε θα πάω σε δικηγόρο, αλλά στο Σπύρο Σούλη!

Είπα Όσκαρ και θυμήθηκα τον Matthew McConaughey, ο οποίος βάλθηκε να διεκδικήσει το αγαλματίδιο παίζοντας τον ασθενή του έιτζ και χάνοντας 15 κιλά! Από πού τα ’χασε δεν ξέρω, αλλά άκουσα ότι το χάσιμο του βάρους του είναι επικίνδυνο. Όχι δεν το άκουσα από γιατρό – μα πόσο πίσω είστε πια; «Ο γοητευτικός Σκορπιός με ωροσκόπο Δίδυμο και Σελήνη στην Παρθένο κινδυνεύει γιατί ο Ερμής κυβερνήτης του ωροσκόπου στον 6ο οίκο της υγείας σε αντίθεση με τον Κρόνο και το τετράγωνο με τον Άρη, μπορεί να προκαλέσει νευρική αδυναμία, ακόμα και κατάπτωση, ειδικά μετά από τέτοιες προκλήσεις. Επιπλέον, το τετράγωνο Άρη – Κρόνου δυσχεραίνει περισσότερο τη θέση του, κάνοντάς τον άκαμπτο μπροστά στις επίμονες φιλοδοξίες του. Ο Matthew όμως αντλεί ενέργεια και αυτοπεποίθηση από τα τρίγωνα του Άρη με τον Ουρανό κυβερνήτη του μεσουρανήματος και τον Πλούτωνα κυβερνήτη του 6ου οίκου.»

Αυτό είναι! Βρήκα λύση στο πρόβλημά μου. Να ’ναι καλά η κοπελίτσα που έγραψε το άρθρο για τον Matthew – μια περιουσία γλίτωσα. Με διαφώτισε τη στιγμή ακριβώς που έλεγα να γραφτώ στο γυμναστήριο και να αρχίσω να επισκέπτομαι διαιτολόγο. Τελικά θα πάω στην Παγιατάκη ή καλύτερα στον Πανόπουλο, που είναι ο απόλυτος άρχων των αστρολογικών προβλέψεων, και ελπίζω να ανακαλύψω ποιος κυβερνάει τον 6ο οίκο του ωροσκόπου ή τουλάχιστον να βρω ποιος ανάδρομος πλανήτης ανεβαίνει μαζί μου στη ζυγαριά.

Αν και -μεταξύ μας- ξέρω ότι για τη ζυγαριά ευθύνεται η Ρούλα Κορομηλά. Όχι ότι είναι αυτή που ανεβαίνει μαζί μου –προς Θεού, δεν έχουμε και πλάστιγγα στο σπίτι– αλλά… όλη αυτή η αγωνία «θα επιστρέψει η βασίλισσα ή όχι» έχει τσακίσει τα νεύρα μου (και το ψυγείο επίσης). Ευτυχώς πάντως που τα τηλεοπτικά κανάλια κατάλαβαν ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από φρέσκα πρόσωπα και εκτός από τη Ρούλα, φέτος θα είναι μαζί μας ξανά η Αννίτα Πάνια, ο Γιώργος Παπαδάκης, η Ναταλία Γερμανού και η Μπήλιω Τσουκαλά (ευτυχώς μόνο κάθε Κυριακή)… Με λίγη καλή τύχη μπορεί να ξαναδούμε και τη Νάκυ Αγάθου!

Με αγάπη …Chili Pepper

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com