Αρχική Featured Ταραμάς – Όσα πρέπει να ξέρετε για τον λευκό, τον κόκκινο, τον ταραμοπολτό, την ταραμόγλωσσα

Ταραμάς – Όσα πρέπει να ξέρετε για τον λευκό, τον κόκκινο, τον ταραμοπολτό, την ταραμόγλωσσα

0
Ταραμάς – Όσα πρέπει να ξέρετε για τον λευκό, τον κόκκινο, τον ταραμοπολτό, την ταραμόγλωσσα

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ | Τα είδη και τα σκευάσματα του ταραμά, της βασικής πρώτης ύλης για σπιτική ταραμοσαλάτα

Η λέξη tarama, από όπου προκύπτει ο ταραμάς, είναι τουρκικής προέλευσης και σημαίνει «αυγά ψαριών».

Ο λευκός ταραμάς θεωρείται ποιοτικά ανώτερος καθώς παρασκευάζεται εξολοκλήρου από αυγά μπακαλιάρου ή άλλων ψαριών (με προσθήκη αλατιού και ζάχαρης).

Ο ροζ ή κόκκινος ταραμάς θεωρείται από άποψη ποιότητας κατώτερος, καθώς περιέχει πολύ μικρότερη ποσότητα από αυγά ψαριού (κάτω του 20%), άμυλο και χρωστικές ουσίες. Είναι όμως πολύ φθηνότερος από τον λευκό.

Συνταγή για ταραμοσαλάτα

Ο ταραμοπολτός είναι σκεύασμα που διατίθεται από λίγες εταιρείες: περειέχει αυγά ψαριού (σε περιεκτικότητα συνήθως μεγαλύτερη του κόκκινου ταραμά), σογιάλευρο, αλάτι και ζάχαρη. Η τιμή του είναι ανάμεσα στο λευκό και τον κόκκινο ταραμά.

Η «ταραμόγλωσσα» είναι τα αυγά καλυμμένα με τη φυσική τους μεμβράνη, διατηρημένα στο αλάτι και το λάδι. Διατίθεται σε κεντρικές αγορές και μεγαλα ιχθυοπωλεία. Είναι η πιο ακριβή από όλα τα είδη. Η ταραμόγλωσσα καταναλώνεται σε συνταγές όπως ο κλασικός ταραμάς, αφού σκιστεί και αφαιρεθεί η μεμβράνη.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ