Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Γιατί τα μπισκότα δεν φουσκώνουν;

Γιατί τα μπισκότα δεν φουσκώνουν;

0
Γιατί τα μπισκότα δεν φουσκώνουν;
Εικόνα: Unsplash

Πέντε είναι οι πιθανότεροι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Τα μπισκότα που φτιάξατε με τόση προσοχή βγαίνουν τελείως επίπεδα και δεν μπορείτε να καταλάβετε το γιατί; Αν δεν πρόκειται για το είδος του μπισκότου (ναι, υπάρχουν και συνταγές για λεπτά μπισκότα) πέντε είναι οι πιθανότεροι λόγοι που μπορεί να οφείλεται η απουσία όγκου. Διαβάστε τους παρακάτω, ώστε στην επόμενη παρτίδα να τα δείτε να στέκονται στο ύψος τους.

Το βούτυρο ήταν σε λάθος θερμοκρασία

Όταν οι συνταγές ζητούν βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, δεν το κάνουν για να μας ταλαιπωρούν. Σε αντίθεση με το ζεστό, λιωμένο βούτυρο, η λιπαρή ύλη σε θερμοκρασία δωματίου εγκλωβίζει καλύτερα τον αέρα κατά τη διαδικασία παραγωγής της ζύμης, πράγμα που βοηθά τα μπισκότα να μην «κάτσουν». Μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο να ζεστάνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα ή τα μικροκύματα από το να το περιμένετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ωστόσο αυτό θα βοηθήσει τα cookies να πάρουν ύψος.

Δεν έμεινε η ζύμη στο ψυγείο

Το να κρυώσετε τη ζύμη των μπισκότων πριν από το ψήσιμο προφυλάσσει από το πολύ γρήγορο λιώσιμο του βουτύρου στο φούρνο, κάτι που θα οδηγούσε σε επίπεδα μπισκότα. Κάντε υπομονή, και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο όσο διάστημα προτείνει η συνταγή.

Το παρακάνατε με το χτύπημα των υλικών

Το υπερβολικό ανκάτεμα (και ειδικά με το μίξερ) της ζύμης έχει ως αποτέλεσμα πιο σκληρά και πιο επίπεδα μπισκότα. Όταν έρθει η ώρα να αναμείξετε τα υγρά με τα στερεά υλικά της συνταγής, περιορίστε την ανάδευση μεχρι να ενωθούν τα υλικά.

O φούρνος ήταν κρύος

Ο καλά προθερμασμένος φούρνος είναι βασικό προαπαιτούμενο για φουσκωτά μπισκότα και κέικ. Επομένως είναι σημαντικό να αφήσετε τον φούρνο να ζεσταθεί πολύ, πριν βάλετε τη λαμαρίνα με τα cookies.

Ληγμένα διογκωτικά

Φυσικά και μπορεί να λήξει το μπέικιν πάουντερ ή η μαγειρική σόδα. Και μάλιστα είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά στις σπιτικές κουζίνες που τα ζυμώματα δεν είναι δα και καθημερινή πρακτική. Τα ληγμένα προϊόντα χάνουν τις διογκωτικές τους ιδιότητες με αποτέλεσμα τα φλατ μπισκότα. Ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης και μη χρησιμοποιείτε διογκωτικά που τα είχατε ανοίξει πολλούς μήνες πριν.


ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.