Αρχική Ιστορίες Απεβίωσε ο Γεώργιος Πιστιόλας της Agrino

Απεβίωσε ο Γεώργιος Πιστιόλας της Agrino

0
Απεβίωσε ο Γεώργιος Πιστιόλας της Agrino

ΠΡΟΣΩΠΑ | Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 89 ετών ο Γεώργιος Πιστιόλας, εκ των ιδρυτών της Agrinο-EΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ, της μεγάλης εταιρείας παραγωγής και εμπορίας ρυζιού αλλά και οσπρίων. 

ΠΡΟΣΩΠΑ | Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 89 ετών ο Γεώργιος Πιστιόλας, εκ των ιδρυτών της Agrinο-EΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ, της μεγάλης εταιρείας παραγωγής και εμπορίας ρυζιού αλλά και οσπρίων. 

Ήταν ο μικρότερος γιος της οικογένειας.

Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και εν συνεχεία, μαζί με τους δυο αδερφούς του, Ευστράτιο και Ευθύμιο, δραστηριοποιήθηκε με το χονδρικό εμπόριο ρυζιού.

Το 1962 οι τρεις τους δημιούργησαν στο Αγρίνιο το εργοστάσιο επεξεργασίας.

Το 1969 προχώρησαν στην τυποποίηση του προϊόντος, στην πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, με το γνωστό στο πανελλήνιο, όνομα «AGRINO».

Τη δεκαετία του ‘80 επικεντρώθηκε στην ποιότητα, την καινοτομία και την επιλογή των καλύτερων ποικιλιών της ελληνικής γης, κατακτώντας την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Ο Γεώργιος Πιστιόλας ήταν πρόεδρος της AGRINO για σχεδόν τρεις δεκαετίες, στη διάρκεια των οποίων ανέπτυξε και έντονη κοινωνική και επιμελητηριακή δράση.

Αποτέλεσε μέλος της Διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από την δεκαετία του 1960, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος από το 1983 έως το 2002 και για σειρά ετών, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος.

Επί των ημερών του το Επιμελητήριο απέκτησε νέα γραφεία στο Αγρίνιο και ιδρύθηκε παράρτημα στην Ναύπακτο.

Επίσης, ήταν νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος Νομάρχης στις πρώτες Νομαρχιακές εκλογές.

Μαζί με την σύζυγο του, Αίγλη Πιστιόλα, που πρόσφατα έφυγε από την ζωή, απέκτησε δύο κόρες, τη Λουκία και την Βασιλική (νυν αντιπρόεδρο της εταιρίας) και τέσσερα εγγόνια.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!