Αρχική Ιστορίες Food Stories Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα – Νέο ωράριο για τα σούπερ μάρκετ

Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα – Νέο ωράριο για τα σούπερ μάρκετ

0
Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα – Νέο ωράριο για τα σούπερ μάρκετ

ΑΓΟΡΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ | Επιπλέον έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό – Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 352, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν 21 νέα 

ΑΓΟΡΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ | Επιπλέον έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό – Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 352, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν 21 νέα 

Το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και νέο διευρυμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε η κυβέρνηση μεταξύ άλλων μέσα από την καθημερινή πλέον ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό. Επιπλέον θεσπίζεται υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όλων όσων έρχονται από το εξωτερικό (μέτρο που αφορά και τους Έλληνες φοιτητές) καθώς -όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας «το Ηνωμένο Βασίλειο έχει …στρατηγική εξάπλωσης του ιού».

Στην ενημέρωση παραβρέθηκε και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη 18 Μαρτίου, εξαιρώντας για άλλη μια φορά τα καταστήματα τροφοδοσίας. Επίσης ανοιχτά παραμένουν τα βενζινάδικα, οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, τα καταστήματα οπτικών, τα pet-shops. Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στη διεύρυνση λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, που πλέον θα είναι ανοιχτά από τις 7.00 πμ έως τις 10.00 μ.μ. Οι αγορές από τα σούπερ μάρκετ θα γίνονται με τον τρόπο που έχει ήδη ανακοινωθεί. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα μπήκε επιπλέον πλαφόν στα αντισηπτικά και επιτρέπονται μέχρι τρία ανά καρότσι.

Για τη σημερινή εικόνα των κρουσμάτων

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ακόμη ότι τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 352, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα. Από το σύνολο των κρουσμάτων νοσηλεύονται τα 65, τα 9 απ’ αυτά είναι διασωληνωμένα, ενώ 51 κρούσματα είναι απροσδιορίστου πηγής μόλυνσης. Δέκα άτομα που νόσησαν έχουν πάρει εξιτήριο, σύμφωνα με το καθηγητή.

Νωρίτερα σήμερα σε καραντίνα τέθηκαν δύο χωριά της Καστοριάς, Δαμασκηνιά και Δραγάσια. Στο πλαίσιο της αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος στα δύο χωριά, ενώ θα είναι δυνατή μόνο η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και τροφοδοσίας υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Περιμετρικά των χωριών αναπτύχθηκε αστυνομική δύναμη.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.