Αρχική Ειδήσεις Η Βρετανία εξετάζει την απαγόρευση της πώλησης ενεργειακών ποτών σε παιδιά κι εφήβους

Η Βρετανία εξετάζει την απαγόρευση της πώλησης ενεργειακών ποτών σε παιδιά κι εφήβους

0
Η Βρετανία εξετάζει την απαγόρευση της πώλησης ενεργειακών ποτών σε παιδιά κι εφήβους

Η κυβέρνηση θα διαβουλευθεί μεταξύ άλλων και για τις ηλικίες που θα αφορά το μέτρο

Η κυβέρνηση θα διαβουλευθεί  μεταξύ άλλων και για τις ηλικίες που θα αφορά το μέτρο

Η Βρετανία μπορεί να απαγορεύσει την πώληση στα παιδιά αναψυκτικών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επικαλούμενη ανησυχίες για τη δημόσια υγεία. Η πολιτική αυτή θα ακολουθηθεί ωστόσο μόνον στην Αγγλία, ενώ η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία είναι ελεύθερες να ορίσουν τις δικές τους πολιτικές για το θέμα αυτό.

Tα ονομαζόμενα «ενεργειακά ποτά» έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και καφεΐνη και ενοχοποιούνται για παχυσαρκία και μια σειρά άλλων θεμάτων υγείας.

Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών από τους εφήβους στη Βρετανία είναι κατά 50% μεγαλύτερη από αυτήν των συνομηλίκων τους στην Ευρώπη, αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. «Επειδή χιλιάδες νέοι καταναλώνουν τακτικά ενεργειακά ποτά, συχνά λόγω του ότι πωλούνται φθηνότερα από τα άλλα αναψυκτικά, θα έχουμε διαβουλεύσεις για την απαγόρευση της πώλησης των ενεργειακών ποτών στα παιδιά», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαβούλευση αυτή για να ακουστούν οι απόψεις που υπάρχουν πάνω στο ζήτημα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που θα αφορούν τις ηλικίες στις οποίες θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό.

Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί για τα ποτά που περιέχουν 150 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης ή περισσότερο ανά λίτρο.

Ορισμένα καταστήματα λιανικής απαγορεύουν ήδη την πώληση ενεργειακών ποτών σε παιδιά κάτω των 16 ετών. Τον Απρίλιο τέθηκε εξάλλου σε ισχύ ένας ξεχωριστός φόρος ζάχαρης στα αναψυκτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.