Αρχική Ειδήσεις Το πρώτο βρεφικό γάλα καμήλας είναι (εμπορικό) γεγονός!

Το πρώτο βρεφικό γάλα καμήλας είναι (εμπορικό) γεγονός!

0
Το πρώτο βρεφικό γάλα καμήλας είναι (εμπορικό) γεγονός!

PLANET FOOD | Το προϊόν λέγεται Camelicious και βρίσκεται ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ του Ντουμπάι.

PLANET FOOD | Το προϊόν λέγεται Camelicious και βρίσκεται ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ του Ντουμπάι.

Η παρασκευάστρια εταιρεία, η οποία εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε ότι έφτιαξε το πρώτο βρεφικό γάλα σε σκόνη με βάση το γάλα καμήλας. Πρόκειται για το Camelicious της Emirates Industry for Camel Milk & Products, που παρουσιάστηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της έκθεσης Gulfood 2018. Η Gulfood είναι μια διεθνής εμπορική διοργάνωση τροφίμων και ποτών, που διεξάγεται από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι.

Το γάλα καμήλας σε σκόνη, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία, είναι κατάλληλο για βρέφη από 1 έως 3 ετών, έχει κύριο στόχο να καλύψει διατροφικές ανάγκες των μωρών που είναι αλλεργικά στο αγελαδινό γάλα.

Εδώ και αιώνες, το πλούσιο σε βιταμίνες γάλα της καμήλας υπήρξε βασικό προϊόν διατροφής των Βεδουίνων, των νομαδικών φυλών βοσκών, σε περιοχές του Κόλπου, οι οποίοι εξακολουθούν να το περιλαμβάνουν στο καθημερινό τους τραπέζι.

Τόσο το γάλα της καμήλας όσο και το κρέας της έχουν εξελιχθεί σε μια δημοφιλή λιχουδιά τα τελευταία χρόνια στις χώρες του Κόλπου και πλέον πολλά εστιατόρια περιλαμβάνουν στο μενού τους σοκολάτες από γάλα καμήλας ή καρπάτσιο και μπιφτέκι από κρέας καμήλας.

Η παραγωγός εταιρεία χαρακτηρίζει το τελευταίο προϊόν της «το πρώτο βρεφικό γάλα σε σκόνη από επεξεργασμένο γάλα καμήλας» στον κόσμο.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.