Αρχική Ειδήσεις Η «Θεία Κουζίνα» των Dolce&Gabbana

Η «Θεία Κουζίνα» των Dolce&Gabbana

0
Η «Θεία Κουζίνα» των Dolce&Gabbana

DESIGN | Παραδοσιακά σικελικά μοτίβα χαρακτηρίζουν το τρίτο μέρος της κολεξιόν οικιακών συσκευών «Divina Cucina» των διάσημων σχεδιαστών.

DESIGN | Παραδοσιακά σικελικά μοτίβα χαρακτηρίζουν το τρίτο μέρος της κολεξιόν οικιακών συσκευών «Divina Cucina» των διάσημων σχεδιαστών.

Ο Φεντερίκο Ντόλτσε και ο Στέφανο Γκαμπάνα εξακολουθούν να εμπνέονται από την αγαπημένη τους Σικελία κι αυτό κάνει …μπαμ. Στο πλαίσιο της Milan Design Week, της μιλανέζικης εβδομάδας ντιζάιν, παρουσίασαν – και πάλι σε συνεργασία με την εταιρεία Smeg – το τρίτο μέρος της κολεξιόν οικιακών συσκευών τους «Divina Cucina» (Θεία Κουζίνα), που αποτελείται από κουζίνα, απορροφητήρα, ψυγείο.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων -και γίνεται ολοφάνερο από τις φωτογραφίες- στις οικιακές συσκευές των Dolce&Gabbana δεν ταιριάζει ο χαρακτηρισμός «λευκές». Οι δημιουργίες τους διακρίνονται από μοτίβα της σικελικής παράδοσης. Χρωματικά κινούνται σε δύο εκδοχές: το έντονο κόκκινο και πορτοκαλί και το λευκό-μπλε. Και τα δύο εμπνευσμένα από την κεραμική των Σικελών που χρησιμοποιούν την τεχνική της μαγιόλικα (εμφιάλωσης).

Το πρότζεκτ «Made in Italy» του Ντομένικο και του Στέφανο εγκαινιάστηκε πριν δύο χρόνια, με το πρώτο μέρος που έδινε πλήρως το στίγμα του ήδη από το όνομά του: «Η Σικελία Είναι Η Αγάπη Μου». Η καταγωγή των Ντόλτσε και Γκαμπάνα από το ιδιαίτερο ιταλικό νησί τούς οδήγησε να εστιάσουν στα «πατροπαράδοτα» σχέδια. Από τότε, η σειρά μεγάλωσε σε όγκο και περιλαμβάνει ακόμη τοστιέρα, καφετιέρα, μπλέντερ κ.ά.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ | ©designboom

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com