Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Η «Ρολς-Ρόις» των malt ουίσκι πουλήθηκε για 1,1 εκατ. δολάρια

Η «Ρολς-Ρόις» των malt ουίσκι πουλήθηκε για 1,1 εκατ. δολάρια

0
Η «Ρολς-Ρόις» των malt ουίσκι πουλήθηκε για 1,1 εκατ. δολάρια

ΑΛΚΟΤΕΣΤ | Σε δημοπρασία στο Εδιμβούργο

ΑΛΚΟΤΕΣΤ | Σε δημοπρασία στο Εδιμβούργο

Ένα από τα πιο περιζήτητα ουίσκι στον κόσμο, ένα The Macallan Valerio Adami 1926 60 ετών, πωλήθηκε χθες σε δημοπρασία έναντι του ποσού ρεκόρ για τα ουίσκι των 848.750 στερλινών (1,1 εκατ. δολάρια ή 952.600 ευρώ).

Ο αγοραστής είναι ιδιώτης συλλέκτης από την Ασία, που πλειοδότησε από το τηλέφωνο, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Bonhams.

Ο οίκος είχε πωλήσει φέτος τον Μάιο άλλη μία από τις συνολικά 12 φιάλες με ετικέτα φιλοτεχνημένη από τον Iταλό καλλιτέχνη Αντάμι έναντι 814.091 στερλινών.

Μόλις 24 φιάλες από το ουίσκι αυτό, που εμφιαλώθηκε το 1986, παρήχθησαν από το Macallan, ένα από τα γνωστότερα στον κόσμο αποστακτήρια ουίσκι του Σπέισαϊντ στη Σκωτία. Το αποστακτήριο Macallan παρήγγειλε στον Αντάμι και στον Πίτερ Μπλέικ, που είχε συμμετάσχει στον σχεδιασμό του εξώφυλλου του άλμπουμ των Μπητλς «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», να σχεδιάσουν ετικέτες για 12 φιάλες ο καθένας. 

Δεν είναι γνωστό πόσες από τις ετικέτες που σχεδίασε ο Αντάμι εξακολουθούν να υπάρχουν. Μία από τις φιάλες αυτές λέγεται ότι καταστράφηκε σε σεισμό το 2011 στην Ιαπωνία και πιστεύεται πως τουλάχιστον μία έχει ανοιχθεί και το περιεχόμενό της καταναλωθεί.

«Τέτοια ουίσκι απευθύνονται σε συλλέκτες λόγω της σπανιότητάς τους και το πιθανότερο είναι πως οι ιδιοκτήτες τους δεν θα τα πιουν», λέει ο Μάρτιν Γκριν, ειδικός για τα ουίσκι στον οίκο Bonhams, τονίζοντας: «Είναι η Ρολς-Ρόις των malt».

 «Προφανώς δεν ξέρουμε τι θα γίνει μ’ αυτό το μπουκάλι, όμως όποιος μπορεί να ξοδέψει περίπου ένα εκατομμύριο στερλίνες για μια φιάλη ουίσκι, μάλλον έχει και την πολυτέλεια να το πιει. Όμως είναι από μόνο του ένα ωραίο αντικείμενο – σχεδόν ένα μουσειακό κομμάτι», καταλήγει.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.