Αρχική Ειδήσεις Κατάσχεση 67 κιλών ακατάλληλων παραπροϊόντων κρέατος στον Πειραιά

Κατάσχεση 67 κιλών ακατάλληλων παραπροϊόντων κρέατος στον Πειραιά

0
Κατάσχεση 67 κιλών ακατάλληλων παραπροϊόντων κρέατος στον Πειραιά

Κυρίως μπόλιες, έντερα, γλυκάδια και κεφαλάκια

Κυρίως μπόλιες, έντερα, γλυκάδια και κεφαλάκια

Ακατάλληλα για κατανάλωση παραπροϊόντα κρέατος, συνολικού βάρους 67 κιλών, κατάσχεσαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.

Δεν είχαν σημάνσεις και κατάλληλες συσκευασίες για τρόφιμα

Συγκεκριμένα, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση εμπορίου κρεάτων του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατάσχεσαν διάφορα κατεψυγμένα παραπροϊόντα κρέατος (μπόλιες, έντερα, γλυκάδια και κεφαλάκια), λόγω απουσίας σημάνσεων καταλληλότητας σε συνδυασμό με ακατάλληλες συσκευασίες για επαφή με τρόφιμα.

Και παράνομοι …αχινοί

Επίσης, οι ελεγκτές κτηνίατροι με τη συνδρομή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος κατάσχεσαν στο Πέραμα 10 γυάλινα βάζα με αχινούς και 40 κιλά με κέλυφος, λόγω απουσίας άδειας αλιείας αχινού σε απαγορευμένη χρονική περίοδο σε συνδυασμό με τη μεταφορά αλιευμάτων σε ακατάλληλο και μη αδειοδοτημένο όχημα.

Όλα τα κατασχεθέντα προϊόντα αποσύρθηκαν από την κατανάλωση και καταστράφηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις της κτηνιατρικής νομοθεσίας.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.