Αρχική Ειδήσεις Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

0
Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

«Αύξηση του εισοδήματος των αγροτών η προτεραιότητά μας» δήλωσε ο νέος υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης

«Αύξηση του εισοδήματος των αγροτών η προτεραιότητά μας» δήλωσε ο νέος υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανάμεσα στο Βαγγέλη Αποστόλου και το νέο υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη, καθώς και στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη και τη νέα υφυπουργό, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Έγιναν πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο» είπε κατά την ομιλία του ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  συμπληρώνοντας «προσδοκία μας είναι να γίνουν και άλλα». Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, καθώς και το Βαγγέλη Αποστόλου για τη μεταξύ τους συνεργασία. Παράλληλα ο Στ. Αραχωβίτης ανέφερε: «Αναλαμβάνουμε ένα παραγωγικό υπουργείο πρώτης γραμμής, με πολλά αντικείμενα, πολλά από τα οποία εμπίπτουν σε συναρμοδιότητα των άλλων υπουργείων» συμπληρώνοντας ότι θα επιδιώξει συνεργασία και με άλλους υπουργούς.

Επίσης, υπογράμμισε ότι κατά τη θητεία του ο κ. Αποστόλου «έβαλε τάξη στο σημαντικό για τους αγρότες θέμα των πληρωμών, χωρίς πρόστιμα, συνέβαλε στην αύξηση των εξαγωγών, θεσμοθέτησε την Κάρτα του Αγρότη» και σημείωσε ότι έγιναν «και πολλά άλλα που δεν θα απαριθμήσω τούτη την ώρα».

Δήλωσε ότι πρωταρχικός στόχος του είναι «η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος του παραγωγού αγρότη από τον καρπό των κόπων του», το οποίο συρρικνώθηκε κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών.

«Τα προβλήματα είναι γνωστά» ανέφερε μεταξύ άλλων νέος υπουργός και πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η ώρα των λύσεων» λέγοντας επίσης πως χρειάζεται συστηματικότητα της δουλειάς από όλους καθώς και συνεργασία ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι ο θεμέλιος λίθος αυτής της νέας προσπάθειας».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου κατά την ομιλία του στάθηκε στο έργο που έγινε κατά τη διάρκεια των 3 ετών και 7 μηνών που ήταν στο «τιμόνι» του υπουργείου. Μεταξύ άλλων, δήλωσε «προτεραιότητα ήταν να νοικοκυρέψουμε τις πληρωμές και να διασφαλίσουμε ότι ο αγρότης θα παίρνει τα λεφτά του έγκαιρα και προγραμματισμένα». Αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση της Κάρτας του Αγρότη, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους να αντλήσουν περί το 1 δισ. ευρώ σε ρευστότητα, μίλησε για την κατοχύρωση της ελάχιστης εθνικής σύνταξης, ύψους 384 ευρώ, που όπως ανέφερε «δεν προβλεπόταν και μάλιστα με δυνατότητα αύξησής της από την ανταποδοτικότητα».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός, υπογράμμισε ότι «υλοποιήθηκε με νόμο η πληρωμή των 60 ημερών για τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα», ενώ στάθηκε επίσης και στην ηλικιακή ανασυγκρότηση του χώρου.

«Δεν μπήκαμε στην αριστερά και στην πολιτική με την προοπτική των υπουργικών και των άλλων θέσεων» τόνισε κατά το κλείσιμο της ομιλίας του και συνέχισε «μπήκαμε για να προσφέρουμε στον άνθρωπο και στην κοινωνία, μπήκαμε για να αλλάξουμε τα πράγματα. Αυτά έκανα στο υπουργείο στα περίπου χρόνια που ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε αυτό το καθήκον».

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου, σημειώνοντας πως έχει ήδη παραδώσει στον νέο υπουργό ένα λεπτομερές ενημερωτικό σημείωμα για την αναπτυξιακή στρατηγική και τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου.

Για έναν «κύκλο που κλείνει και έναν άλλο που ανοίγει» μίλησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που «εμπιστεύθηκε» όπως είπε «το χαρτοφυλάκιο αυτό στους Οικολόγους Πράσινους» και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο υπουργικό σχήμα, σημειώνοντας πως «θα είμαστε πλάι τους σε ότι και να μας χρειαστούν».

Για ένα σημαντικό έργο που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, έκανε λόγο η νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου στο οποίο όπως σημείωσε «καλούμαστε να δώσουμε μια νέα προοπτική». Χαρακτήρισε σημαντικό να αποτελέσει ο αγροτικός χώρος την «ατμομηχανή» στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, λέγοντας παράλληλα πως προτεραιότητα είναι παραμονή του κόσμου στην ύπαιθρο και στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Κλείνοντας, η κ. Τελιγιορίδου υποστήριξε ότι η δουλειά που έγινε από την προηγούμενη ηγεσία θα συνεχιστεί.

«Συγκρουστήκαμε με τις παθογένειες του χώρου» είπε από τη μεριά του ο υφυπουργός, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης προσθέτοντας ότι «το έργο αυτού του υπουργείου αντικατοπτρίζει το έργο αυτής της κυβέρνησης» ενώ σημείωσε ότι «το 2015 πήραμε εντολή προσφοράς». Ο κ. Κόκκαλης δήλωσε επίσης ότι «σε αυτό το υπουργείο έχει γίνει τεράστιο έργο» και αναφερόμενος στη νέα πολιτική ηγεσία υπογράμμισε «πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα είναι πολύ καλή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!