Αρχική Ειδήσεις Ιταλοί αγρότες: H «πίτσα της Μαφίας», πλήγμα για το «Made in Italy» μάρκετινγκ

Ιταλοί αγρότες: H «πίτσα της Μαφίας», πλήγμα για το «Made in Italy» μάρκετινγκ

0
Ιταλοί αγρότες: H «πίτσα της Μαφίας», πλήγμα για το «Made in Italy» μάρκετινγκ

PLANET FOOD | «Mafia pizza» ή καφές «Maffiozzo»: η μεγαλύτερη αγροτική ένωση στην Ιταλία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα που πωλούνται στην Ιταλία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφερόμενα στο οργανωμένο έγκλημα, καταφέροντας πλήγμα στη συνολική εικόνα του Made in Italy.

PLANET FOOD | «Mafia pizza» ή καφές «Maffiozzo»: η μεγαλύτερη αγροτική ένωση στην Ιταλία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα που πωλούνται στην Ιταλία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφερόμενα στο οργανωμένο έγκλημα, καταφέροντας πλήγμα στη συνολική εικόνα του Made in Italy.

«Η χρήση ονομάτων που αναφέρονται στη μαφία είναι ένα εμπόριο που προκαλεί βαθύ πλήγμα στην εικόνα του Made in Italy, καθώς εκμεταλλεύεται στερεότυπα που συνδέονται με τις μαφιόζικες οργανώσεις σε βαθμό που τις τυποποιεί» καταγγέλλει ο Ετόρε Πραντίνι, ο πρόεδρος της Coldiretti, του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου, σε δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην Ταορμίνα, έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς της Σικελίας, ζαχαροπλαστείο προτείνει στους πελάτες του τα γλυκά «Μαφιόζος με φιστίκι» ή ακόμη «Κόζα Νόστρα με αμύγδαλα», ενώ ο δημοφιλής αμερικανικός ιστότοπος Tripadvisor περιλαμβάνει μια θεματική ενότητα για τους «θαυμαστές των μαφιόζων».

Το «στυλ μαφία» στον τομέα του μάρκετινγκ, που φέρνει εκατομμύρια ευρώ, είναι παγκόσμιο, διαπιστώνει το συνδικάτο Coldiretti. Μπαρ και εστιατόρια ονομάζονται «Κόζα Νόστρα», ή στο «Σπίτι των Μαφιόζων», «Belle Mafia», «Mafia Pizza», από το Μεξικό έως την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, περιγράφει η ένωση.

Το συνδικάτο ανακάλυψε επίσης ότι στη Νορβηγία, «τη χώρα της βόρειας Ευρώπης, που θεωρείται μεταξύ των πλέον πολιτισμένων στον κόσμο», ο ιστότοπος της δημόσιας τηλεόρασης παρουσιάζει το κανόλι, το γνωστό σισιλιάνικο γλυκό, ως «mafiakaker eller cannoli» (το επιδόρπιο της μαφίας, τα κανόλι).

Στη Βουλγαρία μπορεί κανείς να πιει καφέ «Mafiozzo», ενώ στο Βέλγιο μπορεί κανείς να δοκιμάζει τη «σάλτσα mafia» με τις τηγανιτές πατάτες του. Πιτσαρίες και τρατορίες που αναφέρονται στη διάσημη εγκληματική οργάνωση συναντά κανείς σε όλο τον κόσμο, από την Ουκρανία ως την Ινδία. Καθώς η αναφορά στο πλέον αναγνωρίσιμο συνδικάτο εγκλήματος διεθνώς συνεχίζει να αποφέρει χρήματα στους επιχειρηματίες, φαντάζει μάλλον δύσκολο η Ιταλία να βγάλει την ενοχλητική …ρετσινιά από πάνω της. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ | Εικόνα: Μέρος εικαστικού διαφήμισης πίτσας στην Ινδία

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.