Αρχική Ειδήσεις Έρχεται απαγόρευση για πλαστικά πιάτα, καλαμάκια, μαχαιροπίρουνα;

Έρχεται απαγόρευση για πλαστικά πιάτα, καλαμάκια, μαχαιροπίρουνα;

0
Έρχεται απαγόρευση για πλαστικά πιάτα, καλαμάκια, μαχαιροπίρουνα;

PLANET FOOD | Σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο στο στόχαστρο της Ε.Ε. μπαίνουν τα πλαστικά μιας χρήσης.

PLANET FOOD | Σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο στο στόχαστρο της Ε.Ε. μπαίνουν τα πλαστικά μιας χρήσης.

Τα πλαστικά απόβλητα ρυπαίνουν τις θάλασσες, σκοτώνουν τα ζώα και θεωρούνται μάστιγα για το αύριο του πλανήτη και των επερχόμενων. Τώρα, η Ε.Ε. επεξεργάζεται ένα ριζοσπαστικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα πλαστικά πιάτα μιας χρήσης δεν θα πρέπει πλέον να υπάρχουν στο μέλλον, όπως γράφει το Der Spiegel. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να προτείνει την απαγόρευση για τα μίας χρήσης επιτραπέζια σκεύη από πλαστικό, όπως καλαμάκια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα, σύμφωνα με σχετική έκθεση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Wirtschaftswoche, έτσι θα μειωθεί η ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων. 

Εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε πάντως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την έκθεση. Βάσει του προκαταρκτικού προγραμματισμού της Επιτροπής, οι νέες προτάσεις για την πρόληψη και τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων θα υποβληθούν το νωρίτερο στις 23 Μαΐου. «Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στο θέμα αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι οι απαγορεύσεις δεν μπορούν να εγκριθούν χωρίς τη συγκατάθεση των κρατών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περίπου 26 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων συσσωρεύονται κάθε χρόνο. Μόνο το 30% της ποσότητας αυτής συλλέγεται για ανακύκλωση, το υπόλοιπο 70% κατευθύνεται σε χωματερές, σε αποτεφρωτήρες ή στο περιβάλλον.  

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!