Αρχική Ειδήσεις Εντατικοί έλεγχοι και πρόστιμα στην αγορά την περίοδο του Πάσχα

Εντατικοί έλεγχοι και πρόστιμα στην αγορά την περίοδο του Πάσχα

0
Εντατικοί έλεγχοι και πρόστιμα στην αγορά  την περίοδο του Πάσχα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 61 έλεγχοι σε εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης, 195 έλεγχοι σε τρόφιμα ζωικής και 126 σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης.

ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 61 έλεγχοι σε εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης, 195 έλεγχοι σε τρόφιμα ζωικής και 126 σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης.

Με έμφαση στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη καταναλωτική ζήτηση την εορταστική περιόδου του Πάσχα, η Περιφέρεια Αττικής εντείνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους έλεγχους στην αγορά, για την προστασία του καταναλωτικού κοινού και την πάταξη των φαινομένων κερδοσκοπίας. Σε καθημερινή βάση ελέγχονται χώροι εστίασης, χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικότερα χώροι τροφίμων και ποτών, εμπορικά καταστήματα εποχικών ειδών, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.ά.

Οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας διενεργούν καθημερινούς ελέγχους σε τρόφιμα ζωικής και φυτικής προέλευσης. Βάσει του προγράμματος που συνεκπονήθηκε με τον ΕΦΕΤ, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα:

• 61 έλεγχοι σε εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης

• 195 έλεγχοι σε τρόφιμα ζωικής

• 126 σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης

Οι έλεγχοι στα σφαγεία είναι καθημερινοί, ενώ σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στους ελέγχους στις πύλες εισόδου: 198 έλεγχοι στα τελωνεία, 33 έλεγχοι σε οχήματα στα λιμάνια, διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας κ.λπ.

Τις τελευταίος 20 ημέρες διενεργήθηκαν 989 αγορανομικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις τροφίμων, μαζικής εστίασης, βιομηχανικών ειδών και σε κάθε άλλης κατηγορίας επιχειρήσεις. Επιπλέον έχουν ελεγχθεί αντλίες καυσίμων και γίνονται έλεγχοι για τη ακρίβεια των ζυγαριών. Στους ελέγχους διαπιστώθηκαν 96 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Τέλος, με στόχο τη διασφάλιση των κατάλληλων υγειονομικών συνθηκών, κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας πραγματοποίησαν 2.605 ελέγχους σε όλη την Αττική. Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, έγιναν 711 συστάσεις σε επιχειρήσεις διάθεσης τροφίμων και ποτών καθώς και σε καταστήματα μαζικής εστίασης, υπεραγορές κ.λπ.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!