Αρχική Ειδήσεις Αυτή είναι η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου (και αν καταναλωθεί ωμή μπορεί να σκοτώσει)

Αυτή είναι η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου (και αν καταναλωθεί ωμή μπορεί να σκοτώσει)

0
Αυτή είναι η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου (και αν καταναλωθεί ωμή μπορεί να σκοτώσει)

Πιο καυτή κι απ’ την κόλαση. Τη λένε Pepper X και απειλεί την Carolina Reaper στα ρεκόρ Γκίνες.

Πιο καυτή κι απ’ την κόλαση.Τη λένε Pepper X και απειλεί την Carolina Reaper στα ρεκόρ Γκίνες.

Η «Carolina Reaper» ήταν η πιο καυτή πιπεριά στον κόσμο, έναν τίτλο που κατέχει εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά η παραμονή της στην κορυφή απειλείται από μια άλλη πιπεριά, η οποία σύμφωνα με το CNN-Greece είναι δυο φορές πιο καυτή από αυτή: την «Pepper X».

Η «Pepper X» είναι και αυτή «παιδί» του Smokin Ed Currie, σεφ και ιδρυτή της εταιρείας «PuckerButt Pepper Company», όπως άλλωστε και η παγκοσμίου φήμης καυτή πιπεριά «Carolina Reaper».

Ο νέος του στόχος ήταν να δημιουργήσει μια ακόμα πιο καυτερή πιπεριά, η οποία βαθμολογείται με 3,18 εκατομμύρια μονάδες στην κλίμακα Scoville.

Για να καταλάβετε ακριβώς τι ιλιγγιώδεις βαθμοί στο …καυτερόμετρο είναι οι παραπάνω, οι γνωστές καυτερές πιπεριές Jalapenos έχουν βαθμολογία μεταξύ 10.000 και 20.000 μονάδων, ενώ ο σημερινός κάτοχος ρεκόρ Γκίνες, η «Carolina Reaper», βαθμολογείται με 1,6 εκατομμύρια μονάδες στην κλίμακα Scoville.

Και τώρα προσοχή! Η πιπεριά «Pepper X» δεν μπορεί να καταναλωθεί ωμή, γιατί μπορεί να προκαλέσει το θάνατο. Είναι διαθέσιμη (και καταναλώσιμη) μόνο ως συστατικό της πιο καυτής σάλτσας που δημιουργήθηκε ποτέ, της «The Last Dab».

 

Η σάλτσα αυτή περιέχει πολτό της «Pepper X», αποσταγμένο ξίδι, ρίζα τζίντζερ, κουρκούμη, κόλιανδρο, κύμινο και ξηρή μουστάρδα. Όσοι τη δοκίμασαν λένε ότι είναι ήπια καυτή στην αρχή, κάτι που σε ξεγελά και θέλεις λίγο παραπάνω, αλλά όταν αναδειχτεί το καυτό, λυπάσαι που το ζήτησες. 

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com