Αρχική Blogs PETA στο δρόμο που χάραξε …η Guevara

PETA στο δρόμο που χάραξε …η Guevara

0
PETA στο δρόμο που χάραξε …η Guevara

Η 24χρονη εγγονή του Che Guevara φωτογραφίζεται, ζωσμένη με καρότα εν είδει φισεκλικιών, τη γροθιά της υψωμένη και φορώντας μόνο το θρυλικό μπερέ –όχι για κείνη, για το δόλιο τον παππού της.

Η 24χρονη εγγονή του Che Guevara φωτογραφίζεται, ζωσμένη με καρότα εν είδει φισεκλικιών, τη γροθιά της υψωμένη και φορώντας μόνο το θρυλικό μπερέ –όχι για κείνη, για το δόλιο τον παππού της.

«Join the vegetarian revolution» είναι το σλόγκαν της νέας καμπάνιας της PETA, της γνωστής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων, που αυτή τη φορά αποφάσισε να προτρέψει τους Αργεντινούς και όχι μόνο να ακολουθήσουν τον «επαναστατικό δρόμο» της χορτοφαγίας. Κεντρικό πρόσωπο της εκστρατείας η Lydia Guevara, κι αν επρόκειτο για απλή συνωνυμία το concept θα πέρναγε μάλλον στα ψιλά, ως ένας ακόμη μαρκετινίστικος συνειρμός, κατ’ άλλους πετυχημένος και κατ’ άλλους καρακίτς.

Μια φωτογραφία σου ήρθε και σε μένα… Επειδή όμως η κοπέλα της φωτογραφίας που έκανε αστραπιαία το γύρο του διαδικτυακού κόσμου, με τη γροθιά υψωμένη, ζωσμένη με καρότα, αντί για φισεκλίκια και φορώντας τον μπερέ-trademark του επαναστάτη-θρύλου και της αντίστασης της Λατινικής Αμερικής, τυχαίνει να είναι όντως η εγγονή του Che, επόμενο είναι μην περνάει πουθενά ασχολίαστη: «Viva la Vegolucion», «Η Guevara το νέο πρόσωπο (και μπούστο) της PETA», «Coming soon to a t-shirt near you», «Ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει trendy μια επανάσταση, αν όχι ένας Guevara;» είναι μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι και λεζάντες που συνοδεύουν την ανάρτησή της. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Οργάνωσης, Michel McGraw, η Lydia αποτελεί το απόλυτο σύμβολο του σλόγκαν «Join the vegetarian revolution» και η απόφαση για την προσέγγισή της ελήφθη όταν έγινε γνωστό ότι η εγγονή του Che ήταν χορτοφάγος. Είναι η πρώτη φορά που η PETA ασχολείται με την προώθηση της χορτοφαγίας στη Λατινική Αμερική, το δε πρόγραμμα προβολής, που περιλαμβάνει καταχωρίσεις σε περιοδικά και γιγαντοαφίσες, αναμένεται ότι θα αρχίσει να τρέχει τον ερχόμενο Οκτώβριο, με πρώτη χώρα την Αργεντινή, γενέτειρα του επαναστάτη-θρύλου.

Για τον παππού της, ρε γαμώ το. Όσο για την ίδια τη Lydia Guevara, όταν ρωτήθηκε γιατί δέχθηκε να συμμετάσχει στην καμπάνια αυτή, απάντησε ότι εφόσον η PETA με τις καμπάνιες της υπέρ της προστασίας των ζώων, ήταν η αιτία να γίνει η ίδια χορτοφάγος, δε θα μπορούσε να μένει αμέτοχη. Διευκρίνισε δε ότι πριν πάρει την απόφασή της, το συζήτησε πρώτα με την οικογένειά της και όλοι συμφώνησαν ότι η συμμετοχή της αποτελεί φόρο τιμής στον παππού της. Δεν ξέρω ακριβώς τη συνέχεια της ιστορίας και ποια θα είναι η επιρροή της στις διατροφικές συνήθειες του -ανδρικού κυρίως- πληθυσμού, αλλά κάπου εδώ, λογικά, πρέπει να είναι που πέφτει η ατάκα: καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς…

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!