Αρχική Ιστορίες Food Stories Αυτές είναι οι 111 νέες, παράλληλες λαϊκές αγορές της Αττικής (Λίστα)

Αυτές είναι οι 111 νέες, παράλληλες λαϊκές αγορές της Αττικής (Λίστα)

0
Αυτές είναι οι 111 νέες, παράλληλες λαϊκές αγορές της Αττικής (Λίστα)

ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | Οι δήμοι καθόρισαν τους νέους χώρους υπαίθριων αγορών εντός των ορίων τους 

ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | Οι δήμοι καθόρισαν τους νέους χώρους υπαίθριων αγορών εντός των ορίων τους 

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται τα μέτρα ασφαλείας για την μη εξάπλωση του κορονοϊού του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Τόσο σε ό,τι αφορά στις αποστάσεις των πάγκων και στη λειτουργία των νέων παράλληλων λαϊκών αγορών, όσο και για τα μέτρα σχετικά με τους παραγωγούς από άλλη περιφέρεια και για τις αγορές που τελούν σε αναστολή.

Τι είναι οι παράλληλες λαϊκές αγορές

Οι παράλληλες λαϊκές είναι αγορές φρούτων, λαχανικών και ειδών μαναβικής που θα λειτουργούν, παράλληλα, κατά την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες με τις λαϊκές αγορές που ήδη είναι γνωστές. Έτσι, στο σύνολό τους οι λαϊκές αγορές στην Αττική από 111 που ήταν έχουν διπλασιαστεί και πλέον, για όσο διαρκούν τα μέτρα, θα είναι 222 ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες και να αποφεύγεται ο συγχρονισμός. Οι δήμοι καθόρισαν τους νέους χώρους υπαίθριων αγορών εντός των ορίων τους.

Οι φορείς λειτουργίας των υπαίθριων αγορών σε εφαρμογή του άρθρου 8 του ν. 4682/2020 δημοσιοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τη λειτουργία των παράλληλων υπαίθριων αγορών στις περιοχές ευθύνης τους ενώ από την ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται και για τις λαϊκές αγορές που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Η λίστα των 111 παράλληλων λαϊκών αγορών της Αττικής


Πατήστε εδώ για να ανοίξει η λίστα των 111 νέων παράλληλων λαϊκών αγορών της Αττικής, και να δείτε την περιοχή καθώς και τη μέρα που πραγματοποιούνται


Ποιες λαϊκές έχουν κλείσει

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε και η αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλία, ύστερα από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, καθώς και σε δομή μεταναστών.

Μερικές μέρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί και η αναστολή λειτουργίας:

  • τριών λαϊκών αγορών, εκ των οποίων δύο στον Δήμο Ιλίου Αττικής και μία στον Δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης (1/4/2020).
  • της λαϊκής αγοράς επί της οδού Μικράς Ασίας στον Δήμο Νεάπολης-Συκέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (7/4/2020).
  • της λαϊκής αγοράς Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας Διστόμου του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας (9-4-2020).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com